WRC, Monte Carlo 2017: Ogier deschide balul cu o victorie
23.01.2017
        
Distribuie acest articol!   

Ramas fara angajament, in urma surprinzatoarei retrageri a echipei Volkswagen din WRC, campionul ultimelor patru sezoane, Sebastien Ogier a trecut in tabara celor de la M-Sport. O miscare de bun augur, francezul reusind sa se impuna in prima etapa din noua era a Mondialului de raliuri.

Raliul Monte Carlo 2017 a avut un debut tragic, un spectator fiind lovit joi de masina lui Hayden Paddon, in urma unei iesiri in decor. Din nefericire, spectatorul a decedat, iar Hyundai a retras echipajul implicat in accindent, in semn de respect.

Cel care s-a instalat in frunte a fost un alt pilot Hyundai, Thierry Neuville, in timp ce Ogier (pe Ford Fiesta WRC) a pierdut ritmul in urma unei iesiri in decor. A inceput o cursa de recuperare pentru campionul en titre, iar mai apoi duelul la varf avea sa fie decis de o greseala a lui Neuville, care si-a avariat suspensia spate dupa ce a lovit un cap de pod, la finalul zilei de sambata.

La revenirea in WRC, Toyota a reusit un loc secund in extremis, prin Jari-Matti Latvala (pe Toyota Yaris WRC), care a profitat de problemele lui Ott Tanak (Ford Fiesta WRC). M-Sport a ratat astfel dubla la Monte Carlo, Tanak trebuind sa se multumeasca in cele din urma cu a treia treapta a podiumului, in timp ce primul de la Hyundai a fost Dani Sordo (pe Hyundai i20 Coupe WRC), abia pe pozitia a patra.

Urmatoarea etapa din WRC este programata in Suedia, in perioada 9-12 februarie.

Save

Save

Distribuie acest articol!