Prima creatie semnata Italdesign Automobili Speciali
27.02.2017
        
Distribuie acest articol!   

Daca un Lamborghini este prea putin pentru pretentiile dumneavoastra, va dam o veste buna: celebrul studio Italdesign a decis sa lanseze propria divizie specializata in automobile super-sportive, produse in serii foarte restranse. Denumita Automobili Speciali, noua divizie isi va prezenta prima creatie in cadrul Salonului de la Geneva. Este un coupe dotat cu motor V10, ce pare derivat dintr-un Lamborghini.

Devenita, cu ceva ani in urma, proprietate a Grupului Volkswagen, compania Italdesign este detinuta in prezent de Audi. Noul sub-brand Italdesign Automobili Speciali va raspunde cererii in crestere de automobile extreme, produse in serii cat mai mici. Clientii unor astfel de exemplare sunt miliardarii amatori de automobile high-end din segmentul supersport.

Acest prim model ce poarta semnatura Italdesign Automobili Speciali adopta designul angular, tipic pentru ultimele creatii de varf de la Lamborghini, precum Centenario sau Veneno. De asemenea, o serie de elemente de design par preluate de la Audi R8. Pe capota va purta o sigla cu capul unui taur, inspirata de simbolul orasului Torino, acolo unde a avut sediul studioul Italdesign Giugiaro, in perioada 1968-1974.

Sub capota se afla un bloc V10 cu cilindreea de 5,2 litri si o putere de circa 600 CP, existent pe Lamborghini Huracan LP610-4 si Audi R8 V10 plus. Cu tractiune pe puntea spate sau integrala, prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj, noul supercar accelereaza 0-100 km/ora in doar 3,2 secunde si este capabil de o viteza de varf de 330 km/ora.

Un astfel de automobil ultra-rar se va comercializa la un pret de circa 1,6 milioane de dolari, cu mult peste un „banal” Lamborghini de serie, precum Aventador sau Huracan. Iar daca ati ratat lansarea comenzii pentru unul din cele 5 exemplare ale acestui prim supercar marca Italdesign Automobili Speciali, nu trebuie sa disperati! Celebra casa de design tocmai a anuntat ca are in plan sa lanseze astfel de noutati la intervale de 18-24 de luni.

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!