Skoda Octavia III facelift vine cu o infatisare surprinzatoare si cu numeroase imbunatatiri
27.02.2017
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea facelift a celei de-a treia generatii Skoda Octavia vine cu o serie de imbunatatiri de ordin tehnic, demne de toata lauda, dar si cu partea frontala atipica pentru stilul cu care ne-a obisnuit Skoda. O schimbare indrazneata, avand in vedere ca modelul in cauza sustine mai bine de 40% din vanzarile Skoda la nivel global! Timpul ne va arata, cu siguranta, cat de inspirata a fost aceasta schimbare. Mai jos, comunicatul de presa referitor la Octavia III revizuita.

Design si mai marcant, dotari noi si tehnologie de ultima ora pentru asistenta, infotainment si conectivitate: Skoda Octavia facelift se prezinta intr-o noua forma de varf. Au fost implementate numeroase actualizari, atat pentru limuzina, cat si pentru Combi. Cu noul sau limbaj de design, bestseller-ul compact de la Skoda este acum si mai viguros si mai emotional.

Modelul este inima si sufletul marcii Skoda, incorporeaza toate punctele forte ale automobilelor producatorului auto ceh si reprezinta fundatia succesului marcii: Skoda Octavia. Compacta de mari dimensiuni ofera spatiu interior care se numara printre cele mai generoase din segment si aduce in clasa compacta dotarile si tehnologia automobilelor de talie medie. Designul sau este marcant, calitatea se ridica la cel mai inalt nivel si inainte de toate, ofera un raport excelent pret/valoare.

Octavia este cel mai bine vandut model Skoda: de la lansarea sa pe piata in 1996, producatorul auto ceh a produs peste 5 milioane de exemplare Skoda Octavia. In 2016, compacta de talie mare, aflata acum la a treia generatie, a adus peste 40% din vanzarile marcii Skoda la nivel mondial, adica au fost vandute 436.000 de exemplare ale modelului Octavia. 255.000 de automobile si-au gasit cumparatorii in Europa, cu 4,2 % mai mult decat in anul anterior.

Gama modelului a fost extinsa: limuzinei si modelului combi li s-au alaturat versiunea de teren Octavia Scout, modelul extrem de economic Octavia G-TEC cu motor cu CNG, precum si modelele RS, care, la fel ca si versiunile superioare, intra tot mai mult in centrul atentiei clientilor. Fiind acum actualizate, Octavia limuzina si Octavia Combi isi incep a doua jumatate a ciclului lor de viata, ca versiuni facelift.

Noua sectiune frontala cu grila radiatorului mai lata, care a fost extinsa si mai mult prin farurile cu design ce imita cristalul, precum si prizele de aer si mai late, cu grile in forma de fagure din bara de protectie redesenata emana masculinitate si dinamism. Optional, farurile sunt disponibile cu tehnologie full-LED cu functie adaptiva AFS.

Sunt disponibile doua variante de blocuri optice spate cu LED. Luminile in forma literei C sunt acum iluminate uniform pe intreaga suprafata. Skoda Octavia in versiune actualizata a crescut cu cativa milimetri in lungime, iar latimea ecartamentului spate a crescut cu 20 sau 30 milimetri (in functie de motor si puntea spate).

Interiorul prezinta o calitate ridicata si este functional. Display-ul multifunctional si elementele de comanda ale sistemului de climatizare au fost usor retusate. Elementele subtile de iluminare din usi (optional) creeaza o iluminare ambientala pentru care pot fi selectate 10 culori diferite.

Sistemele de infotainment oferite pentru Skoda Octavia fac parte dintr-o noua generatie. Display-urile capacitive reactioneaza chiar si la cea mai usoara atingere. Cu exceptia sistemului standard Swing, toate sistemele de infotainment (optionale) dispun de un ecran cu design de tip glass.

Columbus, sistemul de navigatie de top, are un display de 9,2 inch, permite generarea unui hotspot WiFi pentru ocupantii masinii si ofera un modul optional LTE aditional pentru transferul ultra-rapid de date. Suplimentar, dispozitivul Phonebox permite incarcarea inductiva a smartphone-ului.

Dotarile de conectivitate sunt de asemenea de ultima ora. Skoda Connect ofera o gama larga de noi sisteme on-line mobile, impartite pe doua categorii: serviciile Infotainment Online asigura informatii si entertainment, iar serviciile Care Connect asigura asistenta si suport. Serviciile on-line mai includ accesul de la distanta la masina, care poate fi utilizat de pe smartphone prin intermediul aplicatiei Skoda Connect. Platforma SmartLink+ include standardele Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink si SmartGate, care permit interconectarea telefonului mobil cu automobilul.

Noua generatie de sisteme electronice de asistenta ridica nivelul de siguranta si confort la condusul unei Skoda Octavia. Acesta depaseste cu mult nivelul obisnuit in segmentul compact, dupa cum suntem deja obisnuiti de la Skoda, iar gama de dotari disponibile spre alegere in acest sens este vasta.

Trailer Assist, functia de monitorizare a pietonilor, Blind Spot Detect si Rear Traffic Alert sunt dotari noi in portofoliu. La fel ca si Crew Protect Assist. Acest asistent functioneaza impreuna cu Front Assist cu functia City de franare de urgenta. Park Assist are o configuratie noua, optimizata.

Gama de motoare este compusa din 4 motoare TSI, 4 motoare TDI si unul cu CNG. Toate imbina performantele ridicate cu consumul redus. Plaja de puteri se incadreaza intre 63 kW (86 CP) si 135 kW (184 CP). Motorul G-TEC de 1,4 litri cu 81 kW (110 CP) este un propulsor deosebit de economic, conceput pentru utilizarea cu CNG.

Alaturi de transmisiile manuale, transmisiile DSG cu 6 sau 7 trepte de viteza sunt disponibile pentru aproape toate motoarele. Skoda ofera tractiune integrala pentru motoarele 1,8 TSI si 2,0 TDI. O dotare deosebit de atractiva este sistemul optional de control adaptiv al sasiului (DCC), care ii permite soferului sa adapteze caracteristicile directiei si ale suspensiei, fiind disponibile modurile Comfort, Normal si Sport. Toate motoarele respecta cerintele normei de poluare Euro 6.

Octavia 2,0 TDI (110 kW / 150 CP) cu transmisie DSG si tractiune integrala este prima Octavia cu tractiune integrala si transmisie DSG cu 7 trepte.

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!