Aston Martin AM-RB 001, redenumit Valkyrie
11.03.2017
        
Distribuie acest articol!   

Viitorul supercar hibrid de la Aston Martin, dezvoltat impreuna Red Bull Advanced Technologies, a fost prezentat la Salonul de la Geneva 2017 cu statut de concept-car. Constructorul britanic a profitat de aceasta ocazie pentru a anunta denumirea versiunii de serie. Cunoscut pana acum  numele de cod AM-RB 001, bolidul se va numi Valkyrie.

Dupa Vulcan, zeul roman al focului, Aston Martin va folosi pentru noul coupe numele unor alte personaje mitologice. De aceasta data nordice, divinitati feminine razboinice aflate in slujba zeului Odin.

S-a preferat tot un nume cu initiala V, pentru a face trimitere la cele mai performante modele din istoria marcii Aston Martin. Este vorba de o linie initiata in 1951, de primul Vantage, derivat din DB2. Daca acesta avea 127 CP,  Valkyrie va dispune de circa 1.000 CP, putere furnizata de un V12 atmosferic, cuplat cu un sistem electric.

Valkyrie va fi produs intr-o serie limitata de doar 175 de exemplare, dintre care 25 vor fi prototipuri sau versiuni dedicate exclusiv rularii pe pista.

Aston Martin a anuntat ca Michelin este partener oficial in acest proiect special, urmand sa furnizeze pneuri speciale Pilot Sport Cup 2 cu dimensiunea 265/35 ZR20 pe fata, respectiv 325/30 ZR21 pe spate, cu piulita centrala.

Distribuie acest articol!