BMW Motorsport face urmatorul pas spre Formula E
23.03.2017
        
Distribuie acest articol!   

Echipa MS Amlin Andretti, sustinuta de BMW Motorsport, continua in ritm intens pregatirile pentru a patra cursa a sezonului 2016/2017 din Campionatul FIA Formula E, care va avea loc in Mexico City (Mexic). Totodata, planificarea pe termen lung continua si ea pentru o posibila participare oficiala in sezonul al cincilea. Aceasta include inregistrarea oficiala ca si constructor Formula E, un pas ce a fost deja facut de BMW. Inregistrarea a fost acceptata de Federatia Internationala a Automobilului (FIA).

Extinderea planificata a implicarii BMW i si BMW Motorsport in primul campionat destinat monoposturilor electrice face parte din strategia globala de motorsport pe termen lung a BMW Group. BMW a facut deja urmatorul pas in aceasta directie, acceptand o colaborare stransa cu echipa MS Amlin Andretti la inceputul actualului sezon. Aceasta cooperare include conlucrarea la nivel de ingineri si partajarea resurselor. BMW Motorsport sustine MS Amlin Andretti prin furnizarea unuia din pilotii sai oficiali, Antonio Felix da Costa (Portugalia).

“De la sezonul inaugural, Formula E s-a bucurat de o dezvoltare rapida si acum este privita ca o competitie de nivel inalt”, declara directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. “Inca de la inceput, BMW i a contribuit activ ca Partener Oficial de Automobile si si-a pus amprenta asupra campionatului. Alti constructori au urmat drumul deschis de noi. Toti cei implicati sunt incantati sa faca pasi pentru a fi implicati in aspectele sportive si tehnologice ale Formulei E. Panificarea este in curs de desfasurare pentru a concura cu o echipa oficiala din sezonul al cincilea. Aceasta a necesitat inregistrarea noastra ca si constructor. Acest lucru a fost finalizat pana la termenul solicitat.”.

Parteneriatul cu echipa condusa de legenda curselor din SUA, Michael Andretti, a fost unul pozitiv pana acum. Un schimb apropiat de idei intre inginerii de la BMW si cei din Andretti Formula E a fost realizat cu procese sincronizate si transfer continuu de cunostinte. Inginerii de la BMW Motorsport din Munchen au inceput deja dezvoltarea unui tren de rulare Formula E. “Inca mai avem mult de munca, dar am facut primii pasi”, confirma Marquardt. “In cazul in care competitia continua cu aceasta dezvoltare pozitiva, vrem sa fim pregatiti perfect pentru o posibila participare oficiala in sezonul al cincilea”.

BMW i este Partener Oficial de Automobile pentru Campionatul FIA Formula E inca de la primul sezon. BMW i8 este un Safety Car foarte performant si eficient pentru Formula E. BMW i3 indeplineste rolul de "Medical Car" si "Race Director Car". BMW X5 xDrive40e functioneaza ca "Rescue Car" sau "Extrication Car".

Distribuie acest articol!