F1, Bahrain 2017: Victoria lui Vettel, decisa de penalizarea lui Hamilton
15.04.2017
        
Distribuie acest articol!   

Surpriza zilei de sambata a purtat semnatura lui Valtteri Bottas, care a reusit primul sau pole position pentru Mercedes. Eroul cursei din Bahrain a fost, insa, Sebastian Vettel, care pare sa fie principalul rival al lui Hamilton, in lupta pentru titlul suprem din acest an.

Germanul de la Ferrari a plecat din pozitia a treia pe grila si reusit sa il depaseasca pe Hamilton in chiar primul viraj. Ajutat si de o penalizare a britanicului de la Mercedes cu 5 secunde (a franat nejustificat in fata lui Ricciardo, la intrarea la boxe), Vettel a facut o cursa exclenta si, in cele din urma, a reusit cea de-a doua sa victorie din actualul sezon.

Avantajat de echipa in doua randuri, cand a fost lasat sa treaca de Bottas, Hamilton a facut o disperata cursa de recuperare, in ultima parte. Cele 5 secunde de penalizare s-au dovedit insa decisive… La randul sau, Vettel a reusit sa-si gestioneze eficient avantajul, reusind o binemeritata victorie.

Hamilton s-a vazut nevoit sa se multumeasca cu a doua pozitie la Sakhir, loc pe care il ocupa si in ierarhia provizorie a pilotilor, unde are cu 7 puncte mai putin decat liderul Vettel, in vreme ce Bottas a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului de la Bahrain International Circuit.

Succesul lui Vettel promite un duel strans intre Ferrari si Mercedes, in acest sezon. Deocamdata Scuderia are un avantaj de 3 puncte, iar atentia tuturor se va indreapta acum spre urmatoarea cursa, cea din Rusia, programata pe 30 aprilie.Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!