F1, Rusia 2017: Bottas, la prima victorie in Marele Circ
30.04.2017
        
Distribuie acest articol!   

De ani buni – de la cursa din Franta, din 2008 – nu s-au mai vazut doua monoposturi Ferrari pe prima linie a grilei de start! Vettel si-a continuat evolutia excelenta din debutulul sezonului si a reusit sa ocupe pole-ul la Soci, secondat de coechipierul sau de la Ferrari, Kimi Raikkonen. Rivalii de la Mercedes au ocupat a doua linie de pe grila, insa de data aceasta Bottas a fost in fata lui Hamilton.

Desi aflat pe pozitia a treia pe grila de start, Bottas a avut un start excelent, instalandu-se in frunte inca din primul viraj. Avea sa ramana acolo pana la final (desigur, cu exceptia perioadelor de schimb de pneuri), in ciuda eforturilor sustinute ale lui Vettel din ultimele tururi, cand germanul a incercat in zadar sa forteze recuperarea.

In timp ce Bottas reusea primul sau succes in F1, Vettel a trebuit sa se multumeasca pe a doua treapta, podiumul fiind completat de celalalt pilot Ferrari, Kimi Raikkonen. Pe locul 4 s-a clasat Lewis Hamilton, vedeta celor de la Mercedes avand o cursa sub asteptari, anul acesta, la Soci.

Victoria lui Bottas readuce Mercedes pe primul loc in clasamentului constructorilor, unde are un singur punct avans in fata Scuderiei Ferrari. La piloti, ecartul dintre liderul Vettel si urmaritorul Hamilton s-a marit acum la 13 puncte. De asemenea, victoria lui Bottas a readus egalitatea in privinta victoriilor Mercedes si Ferrari din acest sezon, scorul fiind acum 2-2.

Urmatoarea cursa se disputa pe 14 mai, in Spania, la Barcelona.

Save

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!