Facelift si motorizari noi pentru Mercedes GLA
26.04.2017
        
Distribuie acest articol!   

Noul Mercedes-Benz GLA incepe primavara anului 2017 cu o gama extinsa de motorizari, o stilizare accentuata atat la interior, cat si exterior, dar si cu noutati la nivelul versiunilor de echipare. Astfel, SUV-ul compact Mercedes-Benz se remarca printr-o prezenta mai impunatoare, caroseria avand un aspect considerabil mai robust. Noul Mercedes-Benz GLA va fi disponibil in Romania incepand cu luna aprilie a acestui an, preturile pornind de la 29.339 euro pentru modelul GLA 180. Varful de lance al seriei este noul Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC, disponibil acum si intr-o versiune de echipare eminamente sportiva, intitulata Yellow Night.

Lansat initial in 2013, Mercedes-Benz GLA a devenit rapid un model de succes intr-un segment pe care l-a rescris si redefinit inca de la prima sa aparitie. SUV-ul este caracterizat de un design dinamic si sportiv, manevrabilitatea deosebita si gama extinsa de optiuni de personalizare. Fiind primul SUV compact al Mercedes-Benz, GLA a dat un nou suflu acestui segment de piata, in cadrul careia a devenit rapid unul dintre cei mai importanti jucatori.

Cu cele sapte modele de serie (GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS si G), Mercedes-Benz ofera cea mai ampla gama de SUV-uri dintre toti producatorii auto premium europeni. In acelasi timp, niciun alt producator auto nu ofera o gama mai vasta de motorizari la nivelul segmentului din care face parte GLA – de la modelul de baza, Mercedes-Benz GLA 180d, cu 109 CP si o valoare de emisii de CO2 de doar 103 g/km, pana la modelul Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC.

GLA este singurul model de serie din acest segment de piata care ofera dotari de siguranta si confort precum camera de 360 grade sau optiunea HANDS-FREE ACCESS.

O noua aditie la nivelul gamei de motorizari pe benzina o reprezinta GLA 220 4MATIC. Cu o putere de 184 CP si un cuplu maxim de 300 Nm, aceasta se incadreaza intre cele doua motoare de 156 CP si 211 CP.

Clientii pot opta pentru trei variante de suspensie: suspensia confortabila, disponibila standard pe GLA, suspensia cu garda redusa la sol, disponibila optional (in variantele de echipare AMG sau in cadrul pachetului Dynamic Handling), respectiv suspensia off-road (optionala), in cazul careia garda la sol este cu 30 mm mai ridicata fata de versiunea standard.

Interiorul ofera d asemenea un plus de valoare: disponibila in exclusivitate in acest segment de piata, camera 360 de grade poate inregistra activitatea din jurul masinii, imaginile captate putand fi redate fie integral, fie intr-un format de afisaj divizat in 7 mini-ecrane, toate pe ecranul multimedia din echiparea masinii. Printre cele 7 unghiuri diferite disponibile se regaseste si o perspectiva de ansamblu, care compileaza datele primite de la 4 camere: din fata si spatele masinii, respectiv din oglinzile exterioare.

Interiorul GLA a fost stilizat cu maiestrie folosind materiale de calitate ridicata, evidentiate de noile huse de scaune si elementele decorative, cat si de panourile de control cu finisaje din crom. Noile materiale utilizate la husele scaunelor disponibile in liniile de echipare Style si Urban emana, de asemenea, atentie la detalii. Noutatile sunt combinatiile de culori disponibile pentru finisajele interioare din piele artificiala Artico in versiunea de echipare Style – negru si galben ocru, bej Sahara sau “negru plus”, respectiv gri-cristal sau negru, in cazul versiunii de echipare Urban.

Pachetul Exclusive ofera mai multe fata de predecesorul sau, oferind acum scaune de lux cu finisaje de piele neagra. Decoratiunile interioare pentru aceasta versiune combina finisajele de tip aluminiu cu cele de lemn, de plop si nuc. Inca si mai exclusiv – finisaje negru mat de lemn de frasin sau elemente decorative AMG realizate din fibra de carbon.

Disponibile la cerere, farurile frontale LED High performance inlocuiesc actualele faruri bi-xenon. Pe langa iluminarea excelenta, acestea sunt caracterizate de culoarea similara luminii naturale, ceea ce le face mai prietenoase pentru condusul pe timp de noapte. La spate, noul GLA foloseste farurile LED High Performance cu mai multe faze, iar stopurile si indicatoarele sunt controlate pe trei intensitati.

Siguranta este prioritatea de top pentru Mercedes-Benz. Modelele GLA vin echipate in dotarea standard cu sistemul Active Brake Assist, care avertizeaza soferul in cazul in care nu exista suficienta distanta fata de vehiculul din fata sa si, daca este necesar, franeaza in functie de situatie. Daca sistemul detecteaza ca soferul reactioneaza cu intarziere, acesta va frana automat pentru a preveni o coliziune sau pentru a minimiza consecintele unui eventual impact.

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!