Ford Romania angajeaza aproape 1.000 de oameni pentru productia modelului EcoSport
09.04.2017
        
Distribuie acest articol!   

Ford Romania a confirmat faptul ca a demarat procesul de recrutare a 976 de persoane care vor sprijini productia viitoarei generatii a SUV-ului de clasa mica EcoSport, care va demara in aceasta toamna. In atentia Ford Romania se afla operatori de baza si calificati care se vor alatura actualilor 2.715 angajati ce lucreaza in zonele de productie vehicule si motoare.

“Ne bucuram sa putem anunta astazi ca adaugam aproape 1.000 de noi locuri de munca la uzina de productie de ultima generatie pe care o detinem la Craiova, aducand astfel numarul total de angajati la peste 3.650”, a declarat John Oldham, presedintele Ford Romania.

Uzina de Asamblare a Vehiculelor din Craiova este o parte importanta a tezaurului de productie pe care Ford il detine in Europa, iar investitia in adaptarea productiei viitorului Ford EcoSport se ridica pana la 200 de milioane de euro. In acest moment, Ford EcoSport este produs si exportat din India. Trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova au fost semnificativ imbunatatite, iar 220 de roboti noi vor creste eficienta si calitatea in sectiile de Vopsitorie, Montaj General si Caroserie.

Din 2008, anul achizitiei uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro in operatiunile de productie pe care le detine in Romania. La Craiova sunt produse in acest moment atat polivalentul Ford B-MAX, cat si motorul 1.0 EcoBoost, singurul motor care a reusit sa castige premiul Motorul International al Anului (International Engine of the Year) pentru trei ani consecutivi.

Versiunea EcoSport produsa la Craiova va fi vanduta in toata Europa, cu exceptia Rusiei, in timp ce fabrica Ford din Chennai va continua sa produca versiunile EcoSport dedicate Indiei si celorlalte piete de export la nivel mondial.

Distribuie acest articol!