Dacia lanseaza versiunea Duster EDC si noua serie limitata Explorer
06.05.2017
        
Distribuie acest articol!   

Pentru prima oara, Dacia include in oferta modelului Duster o cutie de viteze automata. Disponibila pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociata cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automata EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj si 6 trepte reprezinta o adevarata revolutie fata de cutiile automate traditionale. Astfel, transmisia EDC imbina robustetea si costurile reduse de utilizare specifice unei cutii manuale cu reactivitatea si caracterul practic al unei cutii automate.

Tehnologia utilizata garanteaza o buna reactivitate, actionand alternativ sistemele de ambreiaj corespunzatoare treptelor pare si impare. Datorita intervalului scurt de actionare a ambreiajului, cuplul este transmis fara intrerupere, ceea ce asigura o schimbare a vitezelor excelenta si un confort deosebit pentru sofer.

Functia de demaraj specific (crawling) asigura un plus de confort in traficul aglomerat si faciliteaza manevrele delicate (cum ar fi parcarea). Totodata, optimizarea algoritmului de schimbare a vitezelor garanteaza prestatii excelente in toate regimurile de turatii ale motorului, oferind un consum redus si un nivel scazut al emisiilor de CO2. In plus, costurile de utilizare sunt comparabile cu cele ale unei cutii manuale.

Gama Dacia se extinde in aceasta primavara cu o noua serie limitata transversala. Intitulata Explorer, aceasta este disponibila pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy si Duster. La exterior, gama Explorer se remarca prin noile nuante propuse: Gris Islande si Orange Ocre (aceasta din urma disponibila doar pe modelul Sandero) dar si prin jantele specifice, de 16 inch. Interiorul beneficiaza, la randul sau, de o serie de elemente menite sa dea un plus de personalitate noii serii limitate. Clientii vor remarca, fara indoiala, conturul in culoarea cuprului al consolei centrale si al aeratoarelor, dar si tapiteria specifica si noile covorase din material textil.

Toate modelele Explorer dispun de sistemul Media Nav cu ecran de 7 inch.

Atat modelul Duster 4×2 EDC, cat si noua serie limitata Explorer pot fi comandate deja in intreaga retea Dacia. Preturile noilor versiuni variaza intre 11.200 euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Explorer echipat cu motorul 0.9 TCe de 90 CP si 15.450 euro (TVA inclus) pentru modelul Lodgy Explorer 1.5 dCI 109 CP.

In cazul gamei Duster, noua versiune Laureate 4×2 EDC 1.5 dCI 109 CP este disponibila la un pret de 16.550 euro, cu numai 1.300 euro mai mult decat modelul Laureate corespunzator echipat cu cutie de viteze manuala. Versiunea Duster 4×2 Explorer echipata cu transmisia EDC poate fi comandata la un pret de 17.700 euro (TVA inclus).

Save

Save

Distribuie acest articol!