F1, Monaco 2017: Dubla Ferrari, cu Vettel invingator
28.05.2017
        
Distribuie acest articol!   

Ferrari a monopolizat prima linie a grilei de start, cu Raikkonen in pole, o performanta pe care finlandezul nu o mai reusise de ani buni! Bottas a reusit sa se claseze pe 3 pe grila, in timp ce Hamilton nu a putut decat un modest loc 14!

Avand in vedere degradarea foarte redusa a pneurilor, majoritatea pilotilor au optat pentru o singura oprire la boxe. Astfel, strategia si-a spus cuvantul, Vettel reusind sa treaca de Raikkonen cu ocazia schimbului de pneuri. Germanul a preferat sa isi amane singura oprire la boxe, si, odata instalat in prima pozitie, nu avea sa mai renunte la fotoliul de lider, chiar daca intrarea safety car-lui, pe final de cursa, a mai “compactat” plutonul.

Ricciardo a completat podiumul de anul acesta, la Monte Carlo, in timp ce Hamilton si-a incheiat cursa de recuperare pe pozitia a saptea. Cursa a avut surprinzator de putine incindente, iar cel mai grav s-a petrecut cu 18 tururi inainte de final si a necesitat intrarea safety car-ului. A fost un duel intre Wehrlein si Button, terminat cu masina primului rezemata pe o parte, pe glisiere, insa nimeni nu a fost vatamat in urma acestui incident.

In cele doua clasamente provizorii, Vettel are acum un avans de 25 de puncte in fata lui Hamilton, in timp ce Ferrari a acumulat cu 17 puncte mai mult decat Mercedes.

Urmatoarea cursa se va disputa in Canada, pe 11 iunie.

Save

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!