Noul presedinte francez Emmanuel Macron si-a facut aparitia intr-un DS 7 Crossback
16.05.2017
        
Distribuie acest articol!   

Noul DS 7 Crossback, a carui comercializare va demara abia in ianuarie 2018, si-a facut debutul public intr-un moment de maxima vizibilitate, cu ocazia investiturii noului presedinte al Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

In timp ce François Hollande a parasit Palatul Elysée intr-un DS 5, Emmanuel Macron si-a facut aparitia pe Champs-Elysées intr-un DS 7 Crossback. Este, practic, prima aparitie dinamica a noului SUV premium frantuzesc, dupa premiera statica din martie, de la Geneva.

DS, noua marca premium desprinsa din Citroen, are un trecut bogat legat de institutia prezidentiala din Franta, chiar daca in trecut era doar un model sau o versiune din gama Citroen ce purta acest nume. A servit la Elysée incepand cu celebrul DS al generalului de Gaulle si continuand cu modelele SM prezidentiale folosite la investiturile lui Pompidou, Mitterand si Chirac.

Fiind vorba de o comanda speciala, noul vehicul prezidential a fost produs la Mulhouse si personalizat in atelierele de la Vélizy, profilate pe comenzi speciale. Pentru innobilarea interiorului, DS a colaborat la acest proiect cu specialistii atelierului Maury, cunoscuti pentru lucrarile de restaurare de la Elysée.

La fel ca in situatiile din trecut, automobilul prezidential este dat in folosinta, astfel ca ramane in proprietatea Grupului PSA. Iar peste ani si ani va fi, cu siguranta, o inestimabila piesa din colectia constructorului francez!

Distribuie acest articol!