Perchezitii de anvergura, la diverse sedii Daimler din Germania
24.05.2017
        
Distribuie acest articol!   

Parchetul din Stuttgart a efectuat ieri perchezitii la 11 sedii ale Daimler, intr-o ancheta deschisa in martie anlu acesta, contra angajatilor banuiti de ilegalitati in publicitatea legata de emisiile reale ale masinilor diesel. Au fost trimisi in teren nu mai putin de 23 de anchetatori si 230 de politisti, in landul Baden-Wurtemberg, la Berlin, dar si in Saxonia Inferioara si in Saxonia.

Ancheta a fost declansata in urma cu doua luni si vizeaza o serie de angajati ai Daimler banuiti ca ar fi exagerat, in materialele publicitare si de marketing, meritele ecologice ale masinilor grupului. Se banuieste o posibila manipulare a rezultatelor de la testele gazelor de esapmament efectuate pe vehiculele diesel, in timpul omologarilor.

Daimler a anuntat oficial ca va coopera in totalitate cu autoritatile si adauga ca nu doreste sa comenteze o ancheta in curs. In primul trimestru din acest an, rezultatele testelor si functionarea sistemelor de control al emisiilor au facut obiectul unei atentii deosebite din partea unor autoritati, precum Departamentul de justitie al SUA, Agentia pentru protectia mediului din SUA, Parchetul din Stuttgart sau Parlamentul german.

Distribuie acest articol!