F1, Canada 2017: Dubla Mercedes, cu Hamilton in prim-plan
11.06.2017
        
Distribuie acest articol!   

Calificarile din Canada au avut o incarcatura emotionala aparte, nu doar prin prisma duelului Hamilton – Vettel. Pole-ul reusit de pilotul Mercedes l-a adus pe acesta pe acelasi loc cu idolul sau, Ayrton Senna, cu 65 de astfel de reusite in topul all time, cu doar trei mai putine fata de recordul absolut, detinut de Michael Schumacher. Si pentru ca emotia sa fie la cote maxime, Lewis Hamilton a pozat pentru fani, dupa sesiunea de calificari, cu o casca a lui Ayrton Senna primita in dar de la familia brazilianului.

Hamilton a plecat in cursa de pe aceeasi linie cu Vettel, insa evolutiile celor doi au fost diferite, inca din momentul startului. In timp ce  britanicul a controlat cursa de la un capat la altul, germanul a pierdut doua pozitii inca din start, iar finalul avea sa il gaseasca pe aceeasi pozitie a patra. Aici trebuie mentionat insa ca strategia germanului a fost afectata de avarierea aripii fata, in debutul cursei, ceea ce l-a obligat sa intre mai devreme la boxe.

Vettel a fost urmat pe podium de coechipierul sau Bottas, Mercedes reusind astfel dubla in Canada. Podiumul a fost completat de Ricciardo, in timp ce, oarecum surprinzator, cei doi piloti Force India, Perez si Ocon, au reusit sa se claseze excelent, pe 5 si 6.

Vettel ramane lider la piloti (141 p.), urmat de Hamilton (129 p.) si Bottas (93 p.), in timp ce la constructori conduce Mercedes (222 p.), in fata lui Ferrari (214 p.) si Red Bull (112 p.).

Urmatoarea cursa se va disputa in Azerbaidjan, pe 25 iunie.

Save

Save

Distribuie acest articol!