Noul BMW Seria 6 Gran Turismo
14.06.2017
        
Distribuie acest articol!   

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo combina confortul pe distante lungi al unui sedan de lux, cu un plus de spatiu interior si careacter practic, precum si cu linia eleganta a unui coupe. Noul model continua nisa deschisa de BMW Seria 5 Gran Turismo, reprezentand o evolutie cu o nota suplimentara de exclusivitate si calitate care este evidentiata si de schimbarea de nume.

"BMW Seria 6 Gran Turismo ofera o combinatie unica de confort interior luxos si caracter practic flexibil, imbinate in cadrul unui design cu adevarat elegant. Alaturi de caracteristicile de condus dinamic si sportiv de care clientii nostri se pot bucura, acest automobil este o masina remarcabila, care imbunatateste suplimentar limita superioara a portofoliului de modele BMW", declara Ian Robertson, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG si responsabil pentru vanzari si brand BMW.

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo va fi prezentat prima oara publicului in septembrie 2017, cu ocazia Salonului International Auto (IAA) de la Frankfurt. Lansarea pe piata va avea loc in noiembrie 2017, cand va fi disponibila o gama de trei motoare din cea mai recenta generatie de propulsoare a BMW Group. Sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive va fi si el disponibil pe doua variante de model inca de la lansare, precum si suspenisa penumatica pe ambele punti.

Constructia usoara inteligenta si utilizarea sporita a aluminiului si a otelurilor de inalta rezistenta pentru componentele de caroserie si sasiu au redus masa noului BMW Seria 6 Gran Turismo, in medie, cu aproximativ cu 150 de kilograme comparativ cu modelul actual. Impreuna cu imbunatatirea considerabila a proprietatilor aerodinamice ale automobilului, cresterea puterii si eficienta superioara a noilor motoare, acest lucru confera masinii performante mai sportive, in acelasi timp cu optimizarea consumului.

Suspensia pneumatica, cu functie de autonivelare, este disponibila standard pe puntea spate, in timp ce confortul de rulare poare fi imbunatatit suplimentar prin optarea pentru suspensia Adaptive (dispune de suspensie pneumatica fata si spate, si amortizoare adaptive Dynamic Damper Control). Suspensia pneumatica pe cele doua punti permite ca garda la sol sa fie ajustata manual, ceea ce inseamna ca aceasta poate fi marita cu 20 de milimetri prin atingerea unui buton – de exemplu, pentru a negocia drumurile neasfaltate sau rampele abrupte. De asemenea, automobilul poate fi coborat cu 10 milimetri – fie manual, tot prin apasarea unui buton, fie automat cand este activat modul SPORT prin intermediul comutatorului Driving Experience Control sau cand viteza de rulare depaseste 120 km/h. Acum, toate sistemele de suspensie optionale sunt disponibile in combinatie cu BMW xDrive.

O lungime exterioara de 5.091 de milimetri (o crestere de 87 de milimetri fata de predecesor), o latime neschimbata de 1.902 milimetri si o reducere a inaltimii cu 21 de milimetri (la 1.538 de milimetri) ofera noului BMW Seria 6 Gran Turismo proportii extinse dinamic. Partea frontala este o aparitie puternica si distinctiva, cu lentilele farurilor LED standard extinzandu-se pana la grila BMW mare a radiatorului.

BMW Seria 6 Gran Turismo dispune de hayon dintr-o singura piesa, care se deschide si se inchide electric in echiparea standard. Capacitatea portbagajului – 610 litri – este mai mare cu 110 litri fata de cea a predecesorului. Spatiul maxim disponibil creste la 1.800 de litri – cu 100 de litri mai mult fata de modelul actual.

Portofoliul de motoare disponibil pentru noul BMW Seria 6 Gran Turismo dispune de tehnologie TwinPower Turbo de ultima ora si este combinat standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte. Motorul de 2,0 litri – pe benzina, cu patru cilindri – de la noul BMW 630i Gran Turismo furnizeaza o putere maxima de 190 kW/258 CP si un cuplu maxim de 400 Nm. Propulseaza automobilul de la 0 la 100 km/h in 6,3 secunde – consumul mediu mixt este de 6,6-6,2 l/100 km.

Generand o putere de 250 kW/340 CP si un cuplu maxim de 450 Nm, motorul de 3,0 litri – pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie – permite ca noul BMW 640i Gran Turismo sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 5,4 secunde, in timp ce noul BMW 640i xDrive Gran Turismo realizeaza sprintul in 5,3 secunde.

Motorul diesel de 3,0 litri, cu sase cilindri dispusi in linie, ce produce o putere maxima de 195 kW/265 CP si atinge un cuplu maxim de 620 Nm poate fi si el combinat, optional, cu tractiunea integrala. Noile BMW 630d Gran Turismo si BMW 630d xDrive Gran Turismo sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 6,1, respectiv 6,0 secunde.

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo este echipat cu un sistem de afisare si control care ofera o versatilitate fara egal pentru functiile de operare a automobilului, navigatie, comunicare si infotainment. Piesa centrala este sistemul iDrive, completata de Touch Controller pe consola centrala si display central acum sub forma unui touchscreen. De asemenea, noul BMW Seria 6 Gran Turismo control BMW prin gesturi si comenzi vocale extinse. Clientii pot comanda BMW Head-Up Display de ultima generatie, a carui suprafata de proiectie este mai mare cu 70% decat la generatia precedenta. In plus, sistemele de control faciliteaza condusul semi-autonom.

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!