Noul Renault Koleos se lanseaza in Romania
14.06.2017
        
Distribuie acest articol!   

Noul Koleos completeaza gama de crossovere Renault, oferind clientilor alternativa in cele trei segmente. Combina designul puternic al unui SUV cu rafinamentul unei berline, abilitatile sale off-road fiind compatibile cu utilizarea cotidiana. Noul SUV ofera trei niveluri de echipare si un pret de pornire de 30.500 euro cu TVA.

Dezvoltat in Franta si comercializat deja in Asia, Australia, Turcia si in unele tari din America de Sud, noul Koleos este disponibil acum si in Romania, in aceeasi luna in care debuteaza pe intreaga piata europeana. Impreuna cu noul Captur, modelul Koleos completeaza gama de crossovere Renault (langa Kadjar, lansat in iunie 2015).

Noul KOLEOS preia noua linie de design Renault, deja utilizata pentru restilizarea intregii game. Precum Talisman, Koleos este un vehicul de segment D si reprezinta varful de gama Renault. Stilul sau exterior reflecta aceasta pozitionare.

Pentru Noul Koleos, Renault a ales sa puna accent pe design si confort in egala masura. Exteriorul a fost conceput pentru a oferi tuturor pasagerilor cel mai bun confort interior. Ampatamentul de 2710 mm – pentru o lungime totala de 4670 mm – este unul dintre cele mai lungi din segment ii permite modelului sa revendice un spatiu record. De asemenea, cu raza de 289 mm la genunchi, scaunele din spate confera cel mai bun spatiu in segment, iar inaltimea si latimea la nivelul umerilor si coatelor sunt foarte generoase. Acest spatiu pentru pasageri vine cu un portbagaj de 579 litri, iar prin plierea scaunelor din spate se poate obtine un volumul total de 1.795 litri.

Tehnologia ALL MODE 4×4-i a noului model a fost deja dovedita pe milioane de vehicule ale Aliantei Renault-Nissan, vandute in intreaga lume. Acest sistem de transmisie integrala asigura monitorizarea constanta a aderentei, pentru a oferi tractiunea ideala in toate situatiile. Spre deosebire de multi concurenti, Koleos propune un control care permite soferului sa aleaga modul de transmisie. Utilizarea sa este foarte simpla: o comanda in partea stanga a volanului permite schimbarea intre 2WD, 4WD AUTO si exclusiv 4WD LOCK.

In oferta de comercializare gasim motorul diesel 2.0 dCi de patru cilindri si 16 valve, echipat cu un turbocompresor cu geometrie variabila, o sina de combustibil presurizat la 1600 bari si injectoare piezo-electrice. Acest motor dezvolta o putere de 175 CP (127 kW) la 3750 rpm si un cuplu de 380 Nm pe un interval de 2000 la 3000 rpm.

Noul Koleos este cuplat la transmisia automata X-Tronic (2WD sau 4WD). Acesta transmisie automata este proiectata pentru a imbunatati manevrabilitatea si consumul in comparatie cu o transmisie automata conventionala. Spre deosebire de cutiile CVT anterioare, cutia X-Tronic a noului Koleos reproduce comportamentul cutiilor automate cu rapoarte multiple in cazul acceleratiilor puternice. In acelasi timp, aceasta transmisie optimizeaza confortul in cazul unei variatii de viteza, ca de exemplu, in blocaje de trafic.

In functie de nivelul de echipare, Life, Zez sau Intens, clientii pot alege tapiterie din textil sau piele, bare de plafon din aluminiu, card maini libere, asistenta la parcare fata si spate, sistem R-Link 2 cu ecran tactil de 7 inch, harta Europei, Bluetooth, radio digital. Pe versiunile de echipare superioare, noul SUV ofera jante din aliaj de 18 inch, faruri cu tehnologie LED Pure Vision, tapiterie din piele Riviera Noir Titane, Gris Platine sau Marron Sienne si ambianta luminoasa interioara, camera de marsarier si R-Link 2 cu ecran tactil de 8,7 inch, sistemul Easy Park Assist si sistemul audio Bose.

Save

Distribuie acest articol!