Mercedes-Benz, banuit ca a vandut peste un milion de vehicule cu emisii manipulate
17.07.2017
        
Distribuie acest articol!   

Problemele legale ale concernului Daimler ar putea lua proportii. Conform publicatiei Sueddeutsche Zeitung, producatorul german de automobile a fost acuzat ca a vandut peste un milion de vehicule diesel care produc emisii manipulate.

Citand un mandat de perchezitie emis de o instanta din Stuttgart, ziarul declara ca intre 2008 si 2016 s-au vandut peste un milion de vehicule cu emisii in exces, in Europa si in Statele Unite.

Ancheta pare sa se concentreze pe motoarele cu patru cilindri OM651 si 3.0 litri V6 OM642. Procurorii incearca sa determine daca au fost echipate cu un software ilegat de pacalire a testelor de emisii, similar cu cel folosit de Volkswagen in scandalul Dieselgate.

Efectele ar putea fi dramatice, deoarece Volkswagen a fost fortat sa plateasca sute de milioane de dolari, iar mandatul de cautare indica faptul ca modelele ar putea fi interzise in Europa.

Un purtator de cuvant al Daimler a declarat ca stirea este, pur si simplu, "speculatie". Cu toate acestea, a confirmat ca producatorul de automobile coopereaza in ancheta.

Motoarele diesel produse de Mercedes au fost supuse unei examinari sporite, iar compania a retras in cele din urma cererea de a avea modele cu motoare diesel omologate pentru vanzarea in Statele Unite. Compania se confrunta, de asemenea, in SUA, cu investigatii ale Departamentului de Justitie, Agentiei pentru Protectia Mediului si ale California Air Resources Board (CARB).

Distribuie acest articol!