Dacia a dezvaluit noul Duster
30.08.2017
        
Distribuie acest articol!   

Dacia a prezentat astazi primele informatii si imagini referitoare la noul Duster, un SUV cu design modern si atragator. Inceputa in 2010, povestea de succes a celui mai vandut model Dacia continua cu un nou capitol – a doua generatie Duster.

Noul Duster va fi prezentat in premiera mondiala pe 12 septembrie, in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt. Dacia spune despre nou model, care are un design exterior complet nou, ca vine cu „o adevarata revolutie la interior”.

Noul model isi propune sa confirme si sa consolideze succesul inregistrat de actuala generatie a SUV-ului Dacia, comercializata in peste un milion de exemplare in ultimii sapte ani. Noul Duster nu se multumeste sa reinterpreteze codurile estetice ale predecesorului sau. Liniile inspirate ale designului exterior evoca robustete si siguranta, trasaturi specifice unui adevarat SUV, pregatit sa abordeze cele mai dificile trasee offroad. Caracterul afirmat al modelului este accentuat de noua nuanta de caroserie, Orange Atacama.

Partea frontala se remarca in primul rand prin calandrul specific, incadrat de blocuri optice ample care accentueaza latimea perceputa a vehiculului, cat si prin noua semnatura luminoasa care integreaza un ansamblu LED repartizat in trei segmente. Capota reliefata degaja o puternica impresie de robustete, iar scutul amplasat in partea inferioara a barei frontale, de culoare crom satinat, subliniaza estetica de off-roader veritabil.

Din profil, Noul Duster prezinta flancuri pronuntate care consolideaza impresia de robustete si un parbriz pozitionat cu 100 mm mai in fata si mai inclinat in comparatie cu cel al modelului actual, fapt care sporeste senzatia de spatiu disponibil la interior. Barele de pavilion au un design modern si sunt dispuse in prelungirea liniei parbrizului. Jantele din aliaj sunt de 17 inch, iar pasajele rotilor sunt puternic evazate. Se remarca si ornamentele de culoare neagra, dispuse in partea din spate a aripilor laterale frontale.

Partea din spate se remarca prin bosajele generoase din partea superioara a aripilor spate si blocurile optice amplasate in extremitatile caroseriei, incadrand un hayon marcat de linii orizontale. Ansamblul accentueaza impresia de stabilitate a vehiculului.

Semnatura luminoasa Dacia, cu 4 carouri de culoare rosie, a fost adaptata noului model, iar scutul de protectie spate, de culoare crom satinat, este de dimensiuni mai mari fata de cel prezent pe actuala generatie.

Noul Duster ofera un confort sporit, beneficiind de un interior complet nou, cu materiale de calitate. La toate acestea se adauga o serie de echipamente noi.

Noul Duster va fi prezentat oficial la Salonul de la Frankfurt in cadrul conferintei de presa care va fi organizata la standul Dacia si care va fi sustinuta de Jean-Christophe Kugler, director de operatiuni pe Europa, in cadrul Grupului Renault.

Distribuie acest articol!