Grupul PSA anunta incheierea achizitiei Opel si Vauxhall
07.08.2017
        
Distribuie acest articol!   

Grupul PSA anunta incheierea achizitiei filialelor Opel si Vauxhall de la General Motors, un proiect care a fost semnat pe 6 martie 2017. Impreuna cu Opel si Vauxhall, Grupul PSA devine al doilea cel mai important producator de masini din Europa, cu o cota de piata de 17% in prima jumatate a anului. Bazandu-se pe aceasta tranzactie si avand, acum, cinci marci auto complementare si bine pozitionate, Grupul PSA isi va consolida prezenta pe cele mai importante piete europene si acest lucru va costitui baza unei cresteri profitablile in toata lumea.

Incepand din luna august, Opel si Vauxhall se dedica construirii unui plan stategic cu ajutorul Grupului PSA, cu obiectivul de a-si restabili principiile economice. Echipele Opel si Vauxhall vor prezenta acest plan in 100 de zile si ii vor asigura executia, mobilizati de sinergiile generate de catre noul grup, estimate la aproximativ 1,7 milioane pe an la jumatatea trimestrului.

In ceea ce privesc provocarile aparute pentru Grupul PSA, se considera necesara motivarea in legatura cu implementarea planului de redresare al firmei Opel, in conditii care vor fi specificate la o data ulterioara. In paralel, achizitia operatiunilor financiare europene ale General Motors este in curs, supusa validarii de catre diferitele autoritati de reglementare si este planificata pentru a doua jumatate a anului 2017.

Distribuie acest articol!