Porsche renunta la anduranta LMP1, iar Mercedes se muta din DTM in Formula E
04.08.2017
        
Distribuie acest articol!   

Desi isi confirmase oficial participarea in Mondialul de anuduranta (WEC) pana la finele sezonului 2018, la “clasa mare”, LMP1, Porsche a revenit neasteptat asupra acestei decizii. Si astfel, retragerea constructorului german se va face chiar la finele sezonului 2017, ceea ce echivaleaza cu o lovitura cat se poate de dura pentru cea mai importanta categorie din WEC si, implicit, cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe care Porsche a castigat-o in ultimele trei editii (2015-2017).

La doar un an dupa retragerea Audi, iata ca Porsche procedeaza la fel, inclusiv in privinta modului precipitat in care o face, dar si in cea a pariului pentru viitor – se va concentra asupra Formulei E, unde va intra incepand cu sezonul 2019-2020.

Cat despre cursa de la Le Mans, organizatorii se afla intr-o situatie extrem de dificila, cu doar o echipa de uzina ramasa la LMP1, Toyota. Niponii au avertizat ca nici ei nu vor ramane daca nu au un concurent, asa ca acum sperantele multora sunt legate de o posibila revenire a echipei Peugeot.

Pe de alta parte, Formula E cunoaste mai nou o tot mai mare aglomerare de constructori germani si, mult mai rapid decat sperau chiar si cei mai optimisti promotori ai sai, se transforma dintr-un campionat nu tocmai de succes intr-o competitie extrem de disputata! Dupa Audi si BMW, iata ca si Porsche opteaza pentru acest campionat, iar cele mai noi vesti vin acum de la… Mercedes!

Dupa 30 de ani in DTM, Mercedes spune adio acestui campionat, luand decizia de a-si crea propriul team in Formula E. Intrarea in aceasta noua disciplina, inaugurata in 2014, este programata pentru 2019.

Distribuie acest articol!