Skoda Felicia E - un hatchback full electric?
17.08.2017
        
Distribuie acest articol!   

Skoda are in plan o ofensiva electrica, in ton cu noua tendinta impusa de Grupul Volkswagen, iar unul dintre modelele luate in cosiderare de catre producatorul ceh ar putea fi derivat din conceptul hatcback ID.

Prima compacta 100% electrica de la Skoda ar putea fi lansata sub numele de Felicia E, conform AutoExpress. Astfel, Skoda va reveni la numele care a fost folosit la modelul care a precedat Fabia, aflat in productie de la mijlocul anilor 90 si pana in 2001.

Dar, spre deosebire de modelul anterior Skoda Felicia, noua Felicia E va fi un automobil 100% electric, bazat pe arhitectura MEB, o versiune hatchback de la Skoda a lui Volkswagen I.D.

Dupa cum sustine publicatia britanica, Felicia E va fi la fel de mare ca Rapid Spaceback. Platforma MEB va transforma insa in mod semnificativ spatiul interior, astfel ca viitoarea Felicia E nu va fi doar mai spatioasa decat Octavia, ci chiar foarte aproape de Superb!

Modelul Skoda Felicia E (nume neconfirmat oficial) nu va fi singurul model electric al producatorului ceh – deoarece proiectele cu emisii zero vor include si versiunea de productie a conceptului SUV Vision E (foto). Acesta se va baza, de asemenea, pe arhitectura MEB si se presupune ca se va situa, ca dimensiuni, intre Karoq si Kodiaq.

Apoi va urma SUV-ul coupe de la Skoda, care nu a fost inca denumit, dar care va viza Tesla X, la aproximativ jumatate din pret. Se zvoneste ca acesta va fi cel mai scump produs din familia Skoda. Este inca prea devreme pentru a vorbi despre specificatiile sale tehnice, dar ar putea avea o autonomie de pana la 500 km si o putere de peste 300 CP.

Se vehiculeaza ideea ca ar putea urma si un SUV electric de dimensiunile lui Karoq, caruia i s-ar putea alatura o limuzina coupe cu doua sau patru usi. Aceasta din urma, depre care a vorbit, in urma cu cateva luni, si directorul de cercetare si dezvoltare de la Skoda, Christian Strube, ar putea avea peste 480 km autonomie si o putere de peste 300 CP.

Pana atunci insa, Skoda intentioneaza sa electrifice Citigo, prin lansarea unei versiuni cu emisii zero, apoi va oferi o varianta hibrida plug-in a modelului Superb. Ambele ar putea fi lansate pe piata in 2019.

Distribuie acest articol!