Viitorul Audi A3 in 3 usi, inlocuit cu un liftback?
17.08.2017
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea hatchback cu trei usi a urmatoarei generatii Audi A3 va fi abandonata, relateaza Autocar. In schimb, constructorul german intentioneaza sa adauge familiei A3 o noua versiune, liftback cu cinci usi. Autocar transmite ca renuntarea la caroseria cu trei usi este rezultatul scaderii cererii de pe piata, precum si al strategiei de reducere a costurilor in Grupul Volkswagen, in urma scandalului Dieselgate.

Astfel, succesorul modelului A3 Sporback (foto) va fi singurul model hatch compact de la Audi, atunci cand va ajunge pe piata, in 2019. Incepand cu 2020, Audi va introduce si noua limuzina A3, care va avea mai mult spatiu pentru pasagerii din spate si un portbagaj mai amplu.

Surse din interiorul Audi indica faptul ca se lucreaza, de asemenea, la o a treia caroserie A3, sub forma unui liftback cu cinci usi, care ar putea prelua denumirea A3 Sportback de la mai sus mentionatul hatch.

Cei de la Audi doresc astfel sa lanseze o versiune liftback a lui A3, care va fi prezentata ca o alternativa mai sportiva, comparativ cu limuzina A3, la fel cum se intampla cu A5 Sportback, fata de A4.

Distribuie acest articol!