BMW i Vision Dynamics, un Gran Coupe electric
15.09.2017
        
Distribuie acest articol!   

BMW i Vision Dynamics este un Gran Coupe cu patru usi, cu o autonomie de 600 de kilometri, o viteza maxima de peste 200 km/h si o acceleratie 0-100 km/h in patru secunde, care ofera o imagine a experientei electromobilitatii viitorului cu un nivel nou de eleganta sportiva.

„La BMW Group, viitorul mobilitatii electrice a sosit deja”, spune Harald Kruger, presedintele Consiliului de Administratie al BMW AG. „Avem mai multe automobile electrificate pe sosea decat orice competitor consacrat si suntem angajati in extinderea activitatilor noastre in domeniul mobilitatii electrice ca parte a strategiei NUMBER ONE > NEXT. Pana in 2025, vom oferi 25 de modele cu sistem de propulsie electrificat – 12 dintre aceste vor fi exclusiv electrice. Prin BMW i Vision Dynamics, prezentam modul in care vedem mobilitatea electrica viitoare dintre i3 si i8: un Gran Coupe cu patru usi, dinamic si avangardist. Prin urmare, electrificam marca traditionala BMW si, in acelasi timp, transpunem BMW i intr-o dimensiune complet noua."

Designul inspirational al modelelor BMW i este deosebit de eficient atat in semnalizarea vizuala a rolului de pionierat al marcii, cat si in ceea a face un lucru pe care oamenii il pot experimenta. „Prin modelele i3 si i8 am proiectat un automobil revolutionar si un automobil sport revolutionar”, afirma Adrian van Hooydonk, vicepresedinte executiv al BMW Group Design. „Acum, BMW i Vision Dynamics combina mobilitatea electrica cu valorile de baza ale BMW: dinamism si eleganta. Prin urmare, demonstram modul in care gama de produse si limbajul de design al BMW i pot fi dezvoltate in continuare in alte concepte”.

Conceptul BMW i Vision Dynamics reprezinta o evolutie suplimentara a proportiilor BMW clasice; un ampatament lung, linia cursiva a acoperisului si consolele scurte creeaza un profil de baza care straluceste prin eleganta si dinamism. Aceasta silueta este intarita de suprafete de contur mari si fluente, imaginea exteriorului dand impresia ca ar fi taiat dintr-o singura bucata. Cerintele aerodinamice definesc aspectul avangardist al automobilului pana la cele mai mici detalii. Conexiunile aproape vizibile si integrarea fluenta a sticlei in caroseria principala confera studiului o impresie de ansamblu moderna si tehnica. Tensiunea dintre suprafetele mari si detaliile fin lucrate este, intr-o mod discret si intuitiv – in contrast cu maniera grandioasa -, un indiciu al tehnologiei inovatoare din automobil. Iar acest lucru este in conformitate cu identitatea BMW i: I do more with less.

In cadrul progresiei liniare, aliniata in mod corespunzator, a suprafetelor de-a lungul flancurilor, noua caracterizare a profilului geamurilor este o caracteristica distincta a BMW i Vision Dynamics. Acest indiciu emblematic de design, care a debutat la primele modele BMW i, este prezentat aici intr-o interpretare fresh, condusa de functii, si care accentueaza si identitatea flancurilor masinii. Forma lor aproape simetrica permite tuturor pasagerilor o vizibilitate la fel de buna, evidentiind atentia acordata pasagerilor si experienta comuna a condusului in interior. Acesta este un lucru care va castiga si mai multa importanta in viitor, in special in ceea ce priveste condusul (semi)autonom si conectat. Experienta deosebita a condusului este imbunatatita si de suprafata de sticla integrala care se intinde de la parbriz la luneta. Acest lucru sporeste senzatia de spatiu si permite un sentiment de spatialitate si libertate in interiorul automobilului care contrazice silueta exterioara dinamica. Privita din exterior, grafica neintrerupta a acoperisului consolideaza senzatia de exterior modern datorita tranzitiilor perfect prin partea frontala si cea spate.

Grila BMW proeminenta si inchisa din partea frontala minimalista reuneste trecutul si viitorul BMW in ceva mai mult decat termeni de stilistica. Chiar daca grila BMW a reprezentat anterior un simbol pentru competenta companiei in dezvoltarea trenurilor de rulare, BMW i Vision Dynamics o utilizeaza ca declaratii de cunostinte tehnologice. Intr-adevar, senzorii de la baza transforma grila intr-o „suprafata inteligenta”. In mod similar, farurile combina traditia si viitorul. Partea frontala BMW clasica, cu faruri rotunde duble, este reproiectata intr-o interpretare foarte moderna si simpla. Cele doua elemente LED independente si complexe de pe fiecare parte a „nasului” integreaza toate functiile de iluminare necesare si ofera, totodata, un aspect foarte atractiv, caracteristic BMW.

BMW i Vision Dynamics emana modernitate, progresivitate si o estetica tehnica atractiva din orice unghi. Ca deschizator de drum pentru marca BMW, acesta prezinta foarte clar viziunea viitoare a BMW Group de a mobiliza emotional mobilitatea electrificata. Intr-adevar, BMW va continua, si in anii urmatori, sa isi concentreze atentia asupra automobilelor sportive si elegante.

Save

Distribuie acest articol!