Bulli revine! Volkswagen va produce I.D. Buzz din 2022
15.09.2017
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen se intoarce la unul dintre cele mai reprezentative modele ale sale, microbusul Bulli din anii 60, relansandu-l in 2022 printr-o versiune electrica, moderna, bazata pe conceptul I.D. Buzz (foto).

Noul model va fi destinat clientilor din America de Nord, Europa si China si va fi disponibil in variante atat pentru pasageri, cat si pentru transport de marfuri. VW sustine ca noul minibus va constitui o etapa importanta a strategiei sale de implementare a transportului autonom.

Volkswagen descrie noul model ca pe o compacta cu patru usi, cu bateriile amplasate in podea. Va avea un ampatament lung si console scurte, scaune ridicate si chiar tractiune integrala. Va utiliza noua arhitectura electrica a Grupului Volkswagen.

Numele lui Buzz si performanta electrica nu au fost confirmate deocamdata, iar Microbus ar putea fi o alternativa in privinta numelui. Autonomia va fi de pana la 437 km.

Intorcandu-se la unul dintre cele mai iubite vehicule vandute de VW in SUA, producatorul german va face, prin aceasta revitalizare, un pas hotarator de la motoarele diesel, „semnatura” sa de pana mai ieri, la propulsia electrica.

Viitorul VW Microbus va viza si sectorul comercial, putand folosi tehnologia autonoma de nivel 3, pentru utilizarea la livrarile de marfa in zonele urbane aglomerate.

Save

Distribuie acest articol!