Leon CUPRA R, cel mai puternic model produs vreodata de SEAT
07.09.2017
        
Distribuie acest articol!   

Luca de Meo, presedintele SEAT, a dezvaluit zilele trecute cele mai importante noutati care vor fi prezentate de constructorul spaniol la apropiatul salon auto de la Frankfurt. La aceasta ocazie speciala, in prima zi dedicata presei, modelele Arona si Leon CUPRA R vor ocupa pozitiile centrale in standul marcii SEAT.

Compania se bucura in prezent de una dintre cele mai bune perioade din istoria sa. In ultimii patru ani, SEAT a obtinut o crestere de 30%. Anul trecut, compania a vandut aproape 410.000 de unitati si a realizat un profit operational in valoare de 143 de milioane de euro: cele mai bune rezultate pe care compania le-a obtinut vreodata. In primele 8 luni ale anului 2017, SEAT a  vandut peste 310.000 automobile, ceea ce reprezinta o crestere de peste 13% in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent. Este cel mai bun rezultat din 2001 si pana acum.

Cresterile vanzarilor SEAT din 2017 se reflecta in rezultatele financiare din prima jumatate a anului. Profitul operational a crescut cu 40,9% in prima jumatate a anului, in comparatie cu aceeasi perioada din 2016, atingand valoarea-record de 130 de milioane de euro. Totodata, cifra de afaceri a repurtat un plus de 12,7%, ajungand la 5.054 milioane de euro, in primele 6 luni ale anului.

Noul SEAT Leon CUPRA R va atrage cu siguranta atentia la standul marcii spaniole de la Salonul IAA 2017. Cel mai puternic model de sosea din istoria marcii SEAT va fi, de asemenea, cel mai exclusivist model, avand in vedere ca va fi produs in doar 799 de exemplare.

Noul SEAT Leon CUPRA R va fi disponibil cu transmisie manuala (310 CP) si cu transmisie automata DSG (300 CP), cu 6 trepte de viteza si tractiune fata. La exterior se remarca anumite detalii speciale, precum elementele exclusive din fibra de carbon pe spoilerele fata si spate, pragurile laterale si difuzorul din spate, precum si oglinzile exteriore cu carcase de culoarea cuprului. De asemenea, se evidentiaza jantele si cu pasajele rotilor, iar partea din fata are un design mai dinamic in jurul prizelor de aer.

SEAT Leon CUPRA R va fi disponibil incepand cu finele anului 2017, iar cei 799 de proprietari norocosi  se vor bucura de un interior care, de asemenea, prezinta detalii din fibra e carbon si cupru, precum si de volanul si schimbatorul de viteze imbracate in Alcantara. Vor fi disponibile trei culori exterioare: Midnight Black, Pyrenees Grey (incluse in pret) si culoarea exclusiva Matte Grey.

Noul Leon CUPRA R dispune, de asemenea, de mai multe dotari speciale. Puntea din fata a fost modificata, inclusiv suspensia cu reglare adaptiva Dynamic Chassis (DCC) si franele Brembo. Va fi oferit si un nou sistem de evacuare. Este, deci, un model mai sportiv, dar mai ales unic, rezervat celor mai pretentiosi 799 de pasionati ai marcii.

Distribuie acest articol!