Noul Suzuki Swift Sport, in premiera mondiala la IAA Frankfurt 2017
15.09.2017
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce noul Swift a avut premiera mondiala la Geneva, in primavara, acum Suzuki Motor Corporation a prezentat oficial noul Swift Sport la editia a 67-a a Salonului Auto de la Frankfurt.

Cea de-a treia generatie a acestui model emblematic a beneficiat de o schimbare completa de design si a fost conceputa sa ofere senzatii speciale soferilor pasionati de modele sport. Este mai usoara, are un design mai agresiv, iar raportul cuplu-greutate impinge Swift Sport pe teritoriul hot hatch-urilor.

Greutatea a fost redusa cu 80 kg la doar 970 kg, iar cuplul maxim a crescut cu 70 Nm la 230 Nm. In acelasi timp, noul Swift Sport are o directie precisa si este mai manevrabil ca niciodata, toate aceste performante ducand noul Swift Sport la urmatorul nivel.

Imaginea atletica este intarita de grila frontala exclusiva, de bara de protectie si spoilerul fata care imbunatatesc substantial aerodinamica masinii. Partea din spate este scoasa in evidenta de linia pragurilor si spoilerul spate care echilibreaza aerodinamica masinii, conferindu-i in acelasi timp o imagine sportiva, imagine completata de jantele din aliaj pe 17 inch si de evacuarea dubla.

Interiorul stimuleaza toate simturile soferului. Calitatea materialelor, contrastul dintre culori si panoul de bord produc un impact vizual spectaculos, in timp ce scaunele cu un profil sport ofera un suport excelent soferului, care poate controla astfel toata distractia in timp ce se afla la volan.

Volanul are forma unui D iar invelisul din piele asigura o aderenta excelenta. Nuantele de negru si cusaturile rosii, elementele cromate si pedalierul din aliaj completeaza stilul sportiv al masinii. Pe consola centrala, noul Swift Sport are un touchscreen de 7 inch compatibil prin Bluetooth cu orice smartphone prin aplicatiile Apple CarPlay, Android Auto sau MirrorLink.

Ampatamentul este mai mare cu 20 mm decat la versiunea anterioara, in timp ce ecartamentul este mai mare cu 40 mm, ceea ce duce la o crestere a stabilitatii. Mentinand linia de design, care pune accent pe performanta si emotie, caroseria este mai joasa cu 15 mm si mai lata cu 40 mm, conferind masinii o imagine mai atletica.

Noul Swift Sport a fost construit pe platforma HEARTECT, o platforma Suzuki de ultima generatie care duce la cresterea performantelor masinii, prin reducerea greutatii si o rigiditate foarte mare.

Noul Swift Sport este echipat cu motorul 1.4 BOOSTERJET, mai usor cu 80 kg decat predecesorul sau si un cuplu de 230 Nm, care transforma noul model intr-un hot hatch veritabil. Motorul 1.4 BOOSTERJET pe benzina are un raport putere / consum excelent. Noul turbocompresor ajuta motorul sa livreze un cuplu impresionant inca de la turatii mici, in timp ce amplasamentul si injectia directa de combustibil optimizeaza consumul.

Suzuki Swift Sport este disponibil cu o cutie manuala cu 6 trepte preluata de pe versiunea anterioara si optimizata pentru a oferi o placere si mai mare la condus. Noul sistem de suspensie cu care este echipat Swift Sport ofera o stabilitate mai mare si un raspuns mult mai dinamic.

Noul Swift Sport nu vine doar cu performante imbunatatite, ci si cu o serie de echipari de siguranta activa si pasiva precum sistemele Advanced Forward Detection, Dual Sensor Brake Suppor sau Lane Departure Warning.

Culoarea de lansare a noului model este Champion Yellow, derivata din cea a modelului de uzina care a concurat in Junior WRC, Campionatul Mondial de Raliuri dedicat juniorilor. In total, Swift Sport va fi disponibil in sapte culori, inclusiv noile Burning Red Pearl Metallic si Speedy Blue Metallic, introduse pe toata gama Swift.

Noul Swift Sport va fi disponibil si in Romania incepand cu prima parte a anului 2018.

Save

Save

Distribuie acest articol!