S-a lansat XC40, cel mai mic SUV din gama Volvo
22.09.2017
        
Distribuie acest articol!   

Volvo a prezentat zilele trecute, in premiera absoluta, noul sau SUV compact, XC40. Asa cum era de asteptat, acesta pastreaza in mare parte stilul conceptului 40.1 si preia o serie de elemente de design de la “fratii” mai mari XC60 si XC90.

De remarcat, la exterior, luminile de zi cu LED in de-acum binecunoscutul stil al marcii scandinave, grila upgradata si "profilul structurat", care, impreuna cu cele pana la 17 combinatii de culori pentru caroserie si cu jantele mari, ar trebui sa faca acest model cat mai atragator pentru tinerii cumparatori care cauta atat latura practica, cat si stilul.

La interior se regaseste o combinatie familiara – panoul de instrumente TFT de 12,3 inch preluat de la modelele XC60 si XC90 si ecranul informativ de 9,0 inch asezat in mijlocul tabloului de bord.

Volvo sustine ca XC40 “ofera o noua abordare radicala in ceea ce priveste depozitarea in interiorul masinii”, cu spatii sub scaune si in usa. In plus, are si un carlig rabatabil pentru saci mici, ba chiar si un cos de gunoi detasabil. Mai mult decat atat, smartphone-urile pot fi asezate intr-un spatiu special, care ofera incarcare inductiva si pot fi conectate la masina prin Android Auto sau Apple CarPlay.

Desi pare foarte asemanator cu celelalte SUV-uri Volvo, XC40 beneficiaza de noua arhitectura modulara CMA. A fost dezvoltata impreuna cu chinezii de la Geely, firma-mama a lui Volvo si va fi utilizata la intreaga serie 40, precum si la unele modele electrice.

Siguranta si sistemele de asistenta a pilotului, cum ar fi Pro Pilot Assist, City Safety, protectia rutiera, alerta Cross-Traffic cu Support Brake si camera de 360 de grade fac din noul XC40 “unul dintre cele mai bine echipate SUV-uri premium compacte de pe piata”, dupa cum anunta Volvo.

Clientii europeni vor putea alege intre cinci motoare cu combustie interna, pe benzina – T3 de 154 CP, T4 de 187 CP si T5 de 244 CP, sau diesel – de 148 CP si D4 de 187 CP. Preturile incep de la 27.955 de lire sterline in Regatul Unit, pentru T3 Momentum FWD, si ajung pana la 39.355 de lire pentru versiunea D4 AWD First Edition, care se bazeaza pe versiunea R-Design Pro.

Producatorul suedez a inceput deja sa preia comenzi si in SUA, unde noul XC40 va fi oferit initial in versiunea de top T5, cu 4 cilindri, 2.0 litri cu turbocompresor (247 CP) si tractiune integrala, la pretul de 35.200 de dolari.

Mai multe optiuni de propulsie vor fi adaugate pe ambele piete, inclusiv un model hibrid si o versiune 100% electrica.

Volvo va asambla noul XC40 la Ghent, in Belgia, incepand cu luna noiembrie, iar primele unitati vor fi livrate clientilor la inceputul anului viitor.

Save

Distribuie acest articol!