VIDEO: Jay Leno, la volanul camionului sau de pompieri, model 1911, prin Los Angeles
01.10.2017
        
Distribuie acest articol!   

Nu in fiecare zi ai ocazia sa vezi o piesa unica, un vehicul istoric, circuland pe strazile orasului! Recent, la Los Angeles, celebrul star TV Jay Leno a putut fi vazut la volanul unui camion de pompieri din 1911, o piesa spctaculoasa din vasta sa colectie de autovechicule deosebite.

Masina de pompieri detinuta de Jay Leno a fost una dintre primele de acest gen care au fost folosite in Los Angeles si este alimentata de un motor gigantic de 20 de litri, cu patru cilindri, cuplat la puntea spate.

Cand a fost lansat, la inceputul secolului trecut, camionul a inlocuit treptat vagoanele trase de cai, folosite pana atunci de pompieri. Departamentul de pompieri din Los Angeles a detinut acest camion special pana in anii 70, cand a fost vandut comunitatii de pompieri din Wayne, New Jersey, ca antichitate si utilizat in scopuri promotionale.

In cele din urma, bijuteria tehnica a ajuns pe mainile lui Jay Leno, care a angajat o echipa de experti sa o reconditioneze. Acesta intentioneaza sa doneze camionul Muzeului Departamentului de Pompieri din Los Angeles.

Distribuie acest articol!