Noul Aston Martin Vantage, un supercar cu AMG Power
26.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Inlocuirea unui model legendar precum Vantage este o sarcina extrem de dificila, mai ales ca actuala generatie a fost foarte apreciata la nivel mondial, in primul rand pentru aspectul superb. Insa Aston Martin s-a intrecut pe sine, prezentand noul si uluitorul Vantage.

Totul este nou pe cel mai recent model de la Aston Martin, de la sasiu la sistemul de propulsie si de la tehnologia de la bord pana la aerodinamica.

Puterea vine, asa cum era de asteptat, de la un twin-turbo AMG V8 de 4.0 litri, care dezvolta 510 CP si 685 Nm. Motorul este cuplat la o transmisie automata ZF in opt trepte, iar Aston Martin a lasat sa se inteleaga ca mai tarziu ar putea fi lansata si o optiune manuala.

Aston Martin a amplasat motorul de asa maniera incat sa obtina un centru de greutate optim si o distributie perfecta a greutatii, de 50%-50%, pe cele doua punti. Greutatea masinii „la gol” este impresionanta: 1.530 kg, la fel ca performantele: 0-100 km/h in 3,6 secunde si viteza maxima de 313 km/h.

Sasiul este o evolutie a structurii de aluminiu de la DB11, Aston Martin pretinzand ca 70% din acesta este nou, special dezvoltat pentru Vantage. Suspensia este dotata cu cea mai recenta generatie de amortizoare active, oferind trei moduri: Sport, Sport Plus si Track.

Noul Aston Martin Vantage este, de asemenea, primul model al companiei care utilizeaza un diferential electronic spate (E-Diff). Conectat la sistemul electronic de control al stabilitatii autovehiculului, noul diferential adapteaza caracteristicile sale mult mai inteligent decat unul conventional, oferind o tinuta de drum mai ferma, atat pe linie dreapta, cat si pe viraje.

Aerodinamica a fost, de asemenea, un punct cheie pentru proiectarea noului Vantage. Aston Martin a recurs la cele mai avansate solutii fara a afecta lina fluida a caroseriei. Dispozitivul de separare frontala este conceput pentru a directiona fluxul de aer pe dedesubt, planseul fiind dotat cu unele canale speciale, pentru a-l directiona in locurile potrivite si, bineinteles, pentru a se asigura un flux neintrerupt de aer in difuzorul din spate.

Aston Martin a deschis deja comenzile pentru noul Vantage, preturile incepand de la 120.900 de lire sterline in Marea Britanie, 154.000 de euro in Germania si 149.995 de dolari in SUA. Primele unitati vor fi livrate in al doilea trimestru al anului 2018.

Distribuie acest articol!