Oficiali UE au verificat sediul BMW din Munchen
21.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Oficiali ai Uniunii Europene au inspectat sediul BMW din Munchen, in urma unor acuzatii conform carora constructorul bavarez ar fi implicat intr-o intelegere de tip cartel, cu alti producatori auto germani. Verificarile au fost efectuate pe 16 octombrie, dar BMW a declarat ca personalul UE pur si simplu „a efectuat o inspectie” a birourilor din München.

In iulie s-a lansat ideea ca Daimler, BMW, Volkswagen, Audi si Porsche ar fi colaborat timp de ani de zile pentru a stabili nivelul de taxare pentru emisiile diesel si anumite tehnologii poluante.

Intr-o incercare de a se proteja, Daimler si-a revendicat statutul de informator, afirmand ca a fost cel care a avertizat publicatia germana Der Spiegel cu privire la stabilirea preturilor.

La randul sau, BMW sustine intr-o declaratie pe aceasta tema ca nu a manipulat tratamentul gazelor de esapament: „Grupul BMW doreste sa clarifice diferenta dintre posibilele incalcari ale legislatiei, pe de o parte, si manipularea ilegala a tratamentului gazelor de esapament, pe de alta parte. Grupul BMW nu a fost acuzat de cea din urma”.

Distribuie acest articol!