Seful Volkswagen critica Tesla
21.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Zilele trecute, directorul executiv al Grupului Volkswagen, Matthias Müller, s-a referit nu tomai magulitor la adresa Tesla, afirmand ca producatorul american de automobile electrice nu este o marca sociala responsabila si ca arunca pe fereastra milioane de dolari.

Luand cuvantul in cadrul unui forum pe teme legate de viitorul industriei de automobile, discursul lui Müller a fost incurajat de un moderator.

Tradus din germana ar suna cam asa:

„Acum trebuie sa spun cateva cuvinte despre Tesla: cu tot respectul, exista cativa campioni mondiali de vorbe mari in aceasta lume – nu vreau sa dau nume. Exista companii care abia vand 80.000 de automobile pe an.

Apoi, exista companii precum Volkswagen, care vand 11 milioane de automobile in acest an si au un profit de 13 sau 14 miliarde de euro. Daca sunt corect informat, Tesla cheltuie in fiecare trimestru milioane de dolari si isi concediaza in mod perfid angajatii. Responsabilitate sociala? Va rog! Nu ar trebui sa ne lasam purtati de val si sa comparam merele cu portocalele!”

Declaratiile lui Müller sunt, in cea mai mare parte, bazate pe fapte concrete. Vanzarile Tesla sunt mult sub cele ale Grupului Vokswagen, iar compania inca nu are profit. In plus, poducatorul american a concediat recent sute de salariati si a fost dat in judecata in mai multe cazuri, pentru abuzuri rasiale si discriminari de sex.

Pe de alta parte, Grupul Vokswagen este departe de a fi un sfant al lumii auto. De fapt, acesta este autorul unuia dintre cele mai mari scandaluri din istoria industriei auto, Dieselgate, prin manipularea testelor de emisii, ceea ce a dus la amenzi de miliarde de euro si la rechemarea a zeci de milioane de vehicule in service, in intreaga lume.

Distribuie acest articol!