Toyota: pana in 2025, vehiculele pe hidrogen, la fel de accesibile ca si hibrizii
22.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Toyota considera ca vehiculele pe baza de hidrogen ar putea deveni la fel de accesibile ca si hibrizii, pana in 2025. Oficialii constructorului nipon au declarat ca tehnologiile pentru propulsia pe baza de hidrogen vor deveni mult mai ieftine si vor fi mai eficiente, in urmatorii ani. In plus, Toyota considera ca vanzarile de vehicule pe baza de hidrogen vor creste puternic, in ciuda concurentei reprezentate de vehiculele electrice.

Intr-un interviu acordat publicatiei Autocar, unul dintre directorii Toyota, Naomichi Hata, a declarat ca hidrogenul si vehiculele hibride vor avea aproximativ aceleasi costuri. ”La inceputul anilor 2020 vom lansa tehnologia urmatoarei generatii de combustibili pe baza de hidrogen, ceea ce va reprezenta un progres substantial. Astazi, productia Mirai este limitata la 3.000 de unitati pe an, dar pana in 2025 ne asteptam ca aceasta cifra sa fie de zece ori mai mare. Ca rezultat al acestor castiguri, ne asteptam – cel putin in Japonia – ca acelasi tip de masina sa aiba acelasi pret, fie ca este un hibrid, fie ca este alimentat cu hydrogen”, a spus Hata.

Exista o serie de producatori de automobile care mizeaza pe faptul ca vehiculele electrice alimentate cu baterii vor reprezenta viitorul, dar alti producatori de automobile merg pe acelasi tipar ca Toyota, cu evolutii in tehnologiile hibride, hidrogen si electrice. Acestea includ Honda, Hyundai, Kia si Audi.

Distribuie acest articol!