Viitoarele modele Audi vor avea inteligenta artificiala
21.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Unul dintre cele mai noi concepte Audi are un nume ce ar putea suna plictisitor, dar ambitiile sale vizeaza exact opusul.

Elaine este un SUV coupe electric, pe care Audi il promite ca model de serie “in cativa ani”. Va putea sa se parcheze singur si sa ofere viteze automate pe autostrazi. E un tovaras demn al conceptului Aicon. Ambele beneficiaza sistemul de inteligenta artificiala AI al Audi – ElAIne si AIcon – despre care Audi spune ca va fi capabil sa invete, sa gandeasca si chiar sa empatizeze.

O sa faca asta anticipand dorintele soferilor sau pasagerilor si sugerand si rezervand un serviciu pentru ei in mod autonom, ca un concierge personal. Gandeste-te, o pizza fierbinte pentru tine la urmatoarea iesire de pe autostrada. Utilizatorii pot chiar sa urmareasca actiunile vehiculului in timp ce se ocupa de parcare si sa adauge noi sarcini prin intermediul aplicatiei mobile.

“Audi AI schimba fundamental modul in care sunt folosite automobilele si imbunatateste semnificativ timpul petrecut la bord”, anunta constructorul german. “Vehiculul va deveni tot mai mult un al treilea spatiu de locuit, alaturi de casa si de locul de munca. Beneficiile individuale ale clientilor sunt principalele puncte de interes ale Audi, precum si relatia clara cu mobilitatea. Tehnologiile sunt orientate spre timp, siguranta, eficienta si personalizare”.

In ceea ce priveste designul, Elaine are jante de 23 inch, intr-un design cu sase spite si o caroserie de 4,9 m lungime, 2,0 m latime si 1.5 m inaltime, care o pozitioneaza in segmentul C, aproape de A7. Dispune de un interior aerisit, simplificat, cu multiple touchscreen-uri.

Propulsia este asigurata de un motor electric cuplat pe puntea din fata si alte doua pe cea din spate, pentru o transmisie pe toate cele patru roti, o configuratie pe care Audi o va folosi in modelele viitoare cu actionare electrica. Puterea totala este de 320 kW, putand ajunge pana la 379 kW. Autonomia este de aproximativ 500 km, in timp ce incarcarea se face fie in modul rapid, fie prin intermediul sistemului wireless.

Audi intentioneaza sa introduca masina pe piata undeva in 2019-2020.

Distribuie acest articol!