Volkswagen va investi 34 de miliarde de euro in vehicule electrice si tehnologii autonome
24.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Planul de investitii pe cinci ani al Grupului Volkswagen implica 34 de miliarde de euro. Gigantul german anunta aceasta investitie pentru dezvoltarea vehiculelor electrice, a tehnologiei autonome de conducere si a serviciilor de mobilitate, pana in anul 2022.

Majoritatea investitiilor vor viza vehiculele electrice si hibride. Grupul sustine ca intregul sau portofoliu de produse va fi electrificat pana in 2030, cand unul din patru modele ale companiei va fi 100% electric.

„Noi reinventam automobilul”, a declarat Matthias Muller, CEO al Grupului Volkswagen. „Cu toate acestea, facem acest lucru fara a lasa la o parte tehnologiile si proiectele existente, deoarece acesta este modul in care ne vom castiga banii pentru viitorul prevazut”.

Fabrica Volkswagen din Zwickau, Germania, va fi adaptata pentru a fi locul dedicat productiei de vehicule electrice Volkswagen pe baza noii platforme MEB. O versiune de productie a conceptului I.D hatch va fi prima care va fi lansata, in 2019. Va fi urmata de un SUV electric, bazat pe conceptul I.D Crozz, in 2020. Cel de-al treilea vehicul confirmat, bazat pe platforma MEB, este ID-ul Buzz. Microbusul modern este programat pentru productie in 2022 si ar trebui sa aiba o autonomie electrica de 500 km.

Distribuie acest articol!