Acestea sunt cele mai sigure modele de automobile lansate in 2017, conform Euro NCAP
14.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

Anul 2017 a fost cel mai aglomerat de pana acum, pentru organismul european de testare a sigurantei automobilelor, Euro NCAP, cu aproape 70 de modele evaluate. In urma acestor proceduri standard, Euro NCAP a anuntat recent, intr-un comunicat devenit deja traditional, cele mai performante automobile, din punct de vedere al sigurantei conferite, in anul recent incheiat.

Volkswagen apare cu mari merite in aceasta lista a premiantilor, cu modele care s-au impus in trei categorii – Polo in clasa supermini, T Roc in categoria off-road si limuzina Arteon in clasa executive. Pe de alta parte, Volvo isi consolideaza reputatia de siguranta cu cea mai buna performanta din acest an, cu modelul de categorie mare XC60.

Asadar, castigatorii pe categorii sunt:
Executive: VW Arteon
Off-road mare: Volvo XC60
Off-Road mic: VW T Roc
Supermini: VW Polo
MPV mic: Opel Crossland X
Familial compact: Subaru XV, Subaru Impreza

Majoritatea modelelor testate in 2017 au fost noi pe piata si majoritatea au obtinut ratingul maxim de cinci stele, care, in raport cu regimul de evaluare din ce in ce mai dur al Euro NCAP, reflecta siguranta mereu imbunatatita a vehiculelor moderne. Modelele mai vechi, cu facelift, s-au descurcat mai putin, evaluarile lor, in general, fiind mai scazute decat cele ale automobilelor mai noi, reflectand lipsa sistemelor avansate de protectie si a tehnologiilor de asistenta pentru soferi.

Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP, a declarat: „Felicitari pentru Volkswagen! A castigat titlul de cel mai bun in clasa in trei categorii diferite; este o mare realizare si subliniaza angajamentul companiei de a oferi clientilor sai cele mai inalte standarde de siguranta. Subaru si Opel ofera de asemenea produse de varf, in timp ce Volvo continua sa-si sublinieze reputatia de siguranta. In general, este incurajator sa vedem atat de multe masini noi comportandu-se atat de bine in toate domeniile de siguranta si care sunt echipate cu tehnologii de protectie din ce in ce mai avansate”.

Distribuie acest articol!