Dakar 2018: Victorie pentru Peugeot si Sainz
21.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

La capatul a doua saptamani de competitie, care s-a derulat pe o lungime de 9.000 de kilometri, in America de Sud, Dakar 2018 s-a incheiat cu victoria lui Carlos Sainz (Peugeot), la categoria auto. La celelalte categorii s-au impus Matthias Walkner (Austria, moto, KTM), Eduard Nikolaev (Rusia, camioane, Kamaz) si Ignacio Casale (Chile, quad, Yamaha).

Editia aniversara cu numarul 40 s-a derulat pe teritoriul a trei state, Peru, Bolivia si Argentina, si a fost una dintre cele mai dure din istoria competitiei.

Pentru „El Matador”, aceasta este a doua victorie, dupa cea inregistrata in 2010, cu Volkswagen. Triumful spaniolului coincide cu al treilea succes concesutiv pentru Team Peugeot Total la Dakar. Anul acesta, echipa de uzina a aruncat in lupta un careu de asi, care au avut la dispozitie prototipul 3008 DKR Maxi, cu doua roti motrice, animat de un V6 twin-turbo de 3,0 litri (340 CP).

Sainz a preluat sefia la mijlocul cursei si s-a mentinut in aceasta pozitie pana la final. El a fost avantajat si de problemele tehnice cu care s-au confruntat coechiperii sai de la Peugeot, alte nume ilustre din lumea raliurilor sau rally-raidurilor – Stephane Peterhansel, Cyril Despres si Sebastien Loeb.

Podiumul categoriei auto a fost completat de doi piloti de la Toyota Gazoo Racing, qatarezul Nasser Al-Attiyah si sud-africanul Giniel De Villiers. Este al saselea podium la general pentru Al-Attiyah, care are in palmares si doua victorii la Dakar.

Singura prezenta romaneasca la Dakar 2018 a fost cea a lui Emanuel Gyenes, la clasa moto. Satmareanul a terminat competitia pe un onorant loc 23.

Distribuie acest articol!