Faceti cunostinta cu Byton, un spectaculos concept de SUV conectat, autonom si electric!
18.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

Byton, un start-up auto chinezesc, a inceput sa cocheteze cu ideea de autovehicul electric conectat inainte de debutul sau oficial, la recentul Consumer Electronics Show (CES) 2018. Este un crossover cu un interior axat pe divertisment, care ne ofera o perspectiva interesanta asupra a ceea ce ar putea fi SUV-ul viitorului nu foarte indepartat. Compania a dezvaluit oficial conceptul la CES, definindu-l drept un “dispozitiv inteligent de noua generatie, construit pentru epoca urmatoare a mobilitatii inteligente si autonome”.

Conceptul Byton are o capota masiva, jante de 22 inch si un profil plonjat, dar totusi arata destul de accesibil si conservator pentru un prototip. Byton Concept prezinta un model de productie care va fi initial produs si vandut in China, in 2019, inainte de a ajunge in Statele Unite si in Europa, in 2020, potrivit companiei.

Modelul de serie va avea doua versiuni: tractiune spate, cu o baterie de 71 kWh, care ofera o autonomie de 400 km si 4×4, cu o baterie de 95 de kWh, cu autonomie de 520 km. Varianta cu un singur motor va dispune de 268 CP, iar cea cu doua motoare si 4×4 va oferi 469 CP.

Cei care au creat acest automobil s-au concentrat pe tehnologie. Byton dispune de sistem de acces prin recunosterea trasaturilor fetei, care permite autoturismului sa stie cine este la bord si sa dispuna de datele, aplicatiile si muzica disponibile prin platforma cloud Byton Life. Vehiculul va permite conferinte video in interior si se poate sincroniza cu calendarul si locatiile utilizatorilor. Va comunica folosind hardware-ul integrat 5G.

In interior, ocupantii sunt tratati cu o „afisare a experientei distribuite”, care ocupa cea mai mare parte a tabloului de bord. Permite ocupantilor sa se bucure de proiectii video impreuna atunci cand masina functioneaza in modul autonom de Nivel 4. Exista, de asemenea, un „Tablet Driver” integrat in volan, permitand soferului sa controleze afisajul in format mai mare, navigatia, ajustarea scaunului si alte caracteristici care ar necesita, in mod normal, un buton fizic. Este dotat si cu doua ecrane pentru pasagerii din spate, iar utilizatorii pot controla functiile cu sistemul Amazon Alexa sau cu controlul gestului „Air Touch”. Pentru a comunica cu partenerii de trafic sau cu pietonii, Byton Concept are „Smart Surface” in fata si in spate, cu LED-uri cu diferite moduri de afisare.

Byton a profitat de propulsia electrica pentru a maximiza spatiul interior si a crea un sentiment de deschidere. Scaunele din fata se pot roti cu 12 grade spre interior, pentru a facilita conversatia. Scaunele din spate sunt reglabile individual. Toate scaunele sunt imbracate in piele, iar planseul este acoperit cu lemn.

La intrarea pe piata, Byton va avea un pret de pornire de 45.000 de dolari. SUV-ul va fi urmat de un sedan, in 2021, si de un minivan in 2022, toate folosind aceeasi platforma EV.

Distribuie acest articol!