Noul G de la Mercedes-Benz - Reinventarea unei legende
05.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Noul G impresioneaza prin performanta, sistemele de asistenta de ultima generatie, manevrabilitatea extraordinara si nivelul de siguranta. In acelasi timp, noua suspensie, modurile de conducere DYNAMIC SELECT, functia “G-Mode” si cele 3 diferentiale blocabile 100% imbunatatesc nu doar confortul la rulare, cat si agilitatea autoturismului, indiferent de terenul parcurs.

„Noua Clasa G rescrie standardele in toate privintele – atat la nivel de performanta on & off-road, cat si in ceea ce priveste confortul si telematica. Cel mai longeviv model de productie de serie de la Mercedes-Benz este echipat ideal pentru a-si continua povestea de succes. Concret, noul G este in continuare un G autentic, dar imbunatatit”, a declarat Ola Kallenius, membru al board-ului Daimler AG, Research & Development, Mercedes-Benz Cars.

Dezvoltarea noului model a adus cu sine o suita de provocari pentru echipa Mercedes-Benz. “Imbunatatirea la nivel tehnologic a unei legende, cum este cazul Clasei G, a fost deopotriva o provocare si o oportunitate. Fiecare piesa si fiecare surub au fost analizate cu atentie maxima”, a explicat Dr. Gunnar Guthenke, sef al Off-Road Product Group in cadrul Mercedes-Benz. “La nivelul caroseriei, principala noastra preocupare a fost cresterea rigiditatii autovehicului, cat si elementele conectoare dintre sasiul tip scara, pe de-o parte, si suspensie si trenul motor, pe de cealalta”.

Noul G va fi lansat oficial pe piata in luna iunie 2018, preturile in Romania incepand de la 107.451 euro (TVA inclus), ramanand astfel la un nivel similar cu versiunea precedenta. Specificatia include o suita de dotari noi, precum farurile fata LED, sistemele de asistenta la conducere, interiorul exclusivist si ultra-rafinat, cu scaune din piele, cat si noua suspensie. Pentru cei mai exigenti clienti, Mercedes-Benz pune la dispozitie dotari optionale precum pachetul Exclusive Interior Plus, cu elemente ornamentale din piele pe panourile portierelor, pentru un plus de rafinament si exclusivitate.

Ce a inceput in 1972 ca un acord de colaborare intre Daimler-Benz AG si Steyr-Daimler-Puch in orasul austriac Graz, este astazi o poveste plina de superlative si recorduri semnificative. Inca de la primul concept, Clasa G a fost un autoturism unic. Echipa a proiectat un vehicul impresionant din punct de vedere al capabilitatilor off-road, dar in acelasi timp atragator pentru clientii interesati de un vehicul sigur si complet echipat, potrivit pentru utilizarea in scopuri recreationale. Tractiunea integrala si diferentialele 100% blocabile au fost de asemenea parte a caracteristicilor Clasa G inca de la prima versiune, similar sasiului tip scara.

Vara lui 2017 a adus totodata marcarea bornei celui de-al 300.000-lea Clasa G produs in Graz – un Mercedes-Benz G 500 in designo de culoarea Mauritius blue, cu scaune de piele si cusaturi de culoarea alba. Echipat cu o gama larga de trasaturi off-road, incluzand anvelopele all-terrain montate pe jantele de culoare neagra cu diametrul de 16 inch si sistemul de bare transversale de pe plafon, vehiculul aniversar s-a imbarcat in noi aventuri in aceasta vara. Fanii Clasei G din jurul lumii au determinat specificatiile noului model, votand pentru dotarile si decoratiunile favorite pe pagina oficiala de Facebook a Clasei G. Aventurile si deplasarile viitoare ale modelului Clasa G cu numarul 300.000 pot fi urmarite pe retelele sociale.

Distribuie acest articol!