Nissan Qashqai continua sa aiba mare succes in Europa
12.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Nissan Europa a stabilit cel mai important record in 2017, prin productia a trei milioane de Nissan Qashqai in Marea Britanie, la numai un deceniu dupa ce vehiculul care a definit segmentul crossover si-a facut debutul.

Atingerea acestui rezultat de referinta de catre fabrica Nissan Sunderland vine ca urmare a succesului in vanzari inregistrat la nivel european pentru modelele Datsun si Nissan, cu un total de 762.574 de vehicule, reprezentand cea mai buna performanta din toate timpurile pe parcursul unui an intreg, cu o crestere de 3,8% fata de 2016.

Qashqai a jucat un rol esential in a ajuta Nissan sa obtina aceste rezultate, modelul doborand un alt record important in acest an, inregistrand o crestere a vanzarilor cu 1,2%. Fabrica de la Sunderland a produs un numar record de 346.856 unitati pentru crossover-ul urban, dintre care 265.520 au fost vandute in Europa.

Vanzarile exceptionale ale Qashqai au ajutat Nissan sa obtina o cota de piata de 3,7% in Europa, cu cresteri majore pe cele mai puternice piete: Spania (+9,4%), Franta (+3%) si Rusia (+12,4%). Qashqai este modelul Nissan cu cel mai mare succes in Europa. Aflat deja la a doua generatie, lansata in 2014, modelul a primit recent un facelift major. In total, Nissan Qashqai a castigat mai mult de 80 de premii, dintre care 19 titluri de Masina Anului.

Principalul punct de atractie pentru modelul Qashqai, in cei peste 10 ani de la lansare, a fost pozitionarea sa in segmentul crossover urban, imbinand cu succes atractivitatea si spiritul practic al unui SUV cu dinamica la conducere si costurile de functionare ale unui hatchback.

In octombrie 2016, Nissan a anuntat ca viitoarea generatie Qashqai, cea de-a treia, va fi produsa de asemenea tot la Sunderland.

Fabrica Sunderland a inceput productia noii generatii Nissan Leaf in decembrie. De asemenea aici se fabrica si crossoverul Juke, precum si modelele premium Infiniti Q30 si QX30. Cu peste 30 de ani de succes, Sunderland este cea mai mare fabrica de automobile din UK din toate timpurile.

Distribuie acest articol!