Noul BMW X4
18.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce a fost produs in peste 200.000 de unitati, de la lansarea primei generatii, in 2014, a sosit momentul schimbarii pentru BMW X4. Noua generatie vine cu un design extrovertit, o crestere semnfiactiva a calitatii inetriorului, un plus de sisteme de asistenta si o gama rafintata de motorizari. Debuteaza si primul BMW X4 M Perfromance diesel – X4 M40d.

Noul BMW X4 isi evidentiaza caracterul individual printr-o dinamica semnificativ imbunatatita, design exterior remarcabil care accentueaza imaginea sportiva, o ambianta premium a interiorului ce a fost rafinata semnificativ, sisteme de asistare a conducatorului de ultima generatie si tehnologii de conectivitate de varf.

La acestea se adauga aura dinamica a Sports Activity Coupe-ului, care este evidentiata suplimentar prin adaugare in a doua modele BMW M Performance in portofoliu. Noul model va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Geneva si isi va face debutul pe piata la jumatatea acestui an.

O crestere de 81 mm a lungimii exterioare la 4,752 de metri, cei 54 mm adaugati ampatamentului si plusul de 37 milimetri in latime (1.918 milimetri) ii confera noului BMW X4 proportii dinamice extinse. In centrul partii frontale se afla o grila mare BMW profilata tridimensional. Farurile LED duble cu contur dinamic, precum si proiectoarele de ceata orizontale formeaza o interpretare noua a fetei familiare cu „sase ochi” adoptata de modelele BMW X.

Alta nota dinamica importanta este data de habitaclul impins spre in spate. Linia acoperisului, in stil coupe, se strecoara in luneta printr-un artificiu elegant, dupa care coboara puternic arcuit spre spate. Liniile orizontale, stopurile LED care se proiecteaza din caroseria automobilului cu forma lor tridimensionala si cele doua tevi de esapament (prezente la toate variantele de motorizare) maresc latimea partii spate.

Jantele de 19 inch, din aliaj usor, specifice modelului, fac parte din specificatiile modelelor xLine, M Sport X si M Sport, permitand designului exterior si celui interior sa fie adaptate pentru a reflecta gusturile personale. Iar clientii BMW X4 pot alege acum jante cu dimensiuni de pana la 21 de inch si din gama de optiuni BMW Individual.

Interiorul noului BMW X4 este definit de calitatea materialelor si claritatea sistemului de control. Cockpitul orientat catre conducator, panoul de bord coborat si pozitia usor ridicata a scaunelor contribuie la crearea unei experiente foarte sigure a condusului.

Detaliile electroplacate suplimentare, noua tapiterie cu piele Vernasca si panoul de bord in decoratiune Sensatec pot fi gasite pe lista extinsa de accesorii optionale, alaturi de controlul automat al aerului conditionat pe trei zone, ventilatia activa a scaunelor, iluminatul ambiental, dar si de pachetul Ambient Air pentru arome interioare, BMW Key Display si acoperisul panoramic din sticla generos dimensionat.

Clientii vor putea alege dintre cele trei motorizari pe benzina si patru variante diesel disponibile de la lansarea noului BMW X4 sau imediat dupa aceea. Varful portofoliului este reprezentat de doua modele BMW M Performance. Motorul pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, de sub capota BMW X4 M40i ofera o putere maxima de 265 kW/360 CP. Toate motoarele poarta semnatura BMW TwinPower Turbo.

Specificatia standard include alaturi de suspenisa M Sport si functia Performance Control a sistemului DSC, si directia sport variabila. Franele M Sport si suspensia adaptiva cu amortizoare controlate electronic sunt si ele disponibile optional. Modelele BMW M Performance vine echipate standard cu jante de 20 inch din aliaj usor, frane M Sport concepute special si diferential M Sport.

Proprietatile aerodinamice si ele imbunatatite, ceea ce face ca noul BMW X4 sa stabileasca un nou reper in segmentul sau datorita coeficientului aerodinamic (Cd) de 0,30.

Sistemul de afisare si operare iDrive ale noului BMW X4 include un monitor de control independent, care este disponibil optional in versiune de 10,25 inch (26,04 cm) cu functionalitate touchscreen. Sistemul de control vocal a trecut prin imbunatatiri suplimentare si acum poate urma instructiuni formulate liber. Controlul prin gesturi BMW, afisarea multifunctionala a instrumentelor si cea mai noua generatie a BMW Head-Up Display sunt si ele disponibile ca optiuni.

 

Distribuie acest articol!