SEAT isi lanseaza propriul sub-brand de performanta, denumit Cupra
13.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

SEAT este cel mai nou venit pe lista producatorilor de automobile care isi lanseaza propriul sub-brand de performanta, numit pur si simplu Cupra. Primele modele ale sub-brandului independent vor fi prezentate public peste putin timp, la Salonul Auto de la Geneva.

Inainte de Geneva, producatorul spaniol va gazdui un eveniment international special, pe 22 februarie, pentru a marca debutul brandului, eveniment in cadrul caruia vom vedea, probabil, noile modele Cupra in premiera mondiala.

“Cupra a fost intotdeauna cea mai sportiva expresie de la SEAT. Acum a sosit momentul sa isi castige propriul ADN, propria identitate, devenind o noua entitate”, anunta producatorul.

Singurul model cu logo Cupra este acum Leon, un hatchback compact, “frate” cu Volkswagen Golf si care foloseste aceeasi propulsie ca versiunea R de la Golf. Aceasta inseamna o unitate TSI de 2.0 litri cu 4 cilindri, de 296 CP. Editia limitata Leon Cupra R, pe de alta parte, are cu 10 CP mai mult.

In viitorul apropiat, brandul Cupra este asteptat sa se regaseasca si pe Ateca, care ar putea prelua motorizarea de pe Leon Cupra. Este asteptat si un SUV coupe, despre care se spune ca va intra in productie pana in 2020.

Totusi, nu trebuie sa ne asteptam si la un nou Ibiza Cupra! Constructorul iberic crede ca nu exista prea multa cerere in segment pentru acesta.

Distribuie acest articol!