Skoda Fabia facelift 2018 - Imaginile oficiale
12.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Popularul automobil de talie mica al producatorului ceh va fi acum si mai atractiv, gratie sectiunilor fata si spate redesenate, a introducerii farurilor si blocurilor optice spate cu LED, precum si a interiorului si mai rafinat. Motoarele agile si eficiente de 1,0 litru pe benzina, precum si sistemele noi de asistenta subliniaza caracterul sofisticat al modelului Skoda Fabia. Versiunea revizuita va fi prezentata la Salonul de la Geneva, iar lansarea pe piata va avea loc in a doua jumatate a anului 2018.

Gama de jante din aliaj usor a hatchback-ului a fost la randul ei extinsa, incluzand acum si jante de 18 inchi. Panoul de instrumente cu design nou, noile bandouri decorative pentru bord si tapiteriile in doua nuante pentru scaune ii confera interiorului o atmosfera si mai rafinata.

Gama de motoare oferite pentru Skoda Fabia va fi compusa din patru motoare pe benzina, fiecare cu cate 3 cilindri si capacitatea de 1,0 litru, avand performante ridicate si fiind totodata eficiente. Motoarele MPI dispun de injectie indirecta si genereaza puteri de 44 kW (60 CP) si 55 kW (75 CP). Cele doua motoare pe benzina TSI dispun de tehnologie de ultima ora, inclusiv supraalimentare cu turbina si injectie directa de benzina, generand puteri de 70 kW (95 CP) si 81 kW (110 CP). Ambele motoare TSI sunt echipate cu filtru de particule pentru benzina. Cel mai puternic dintre cele patru motoare poate fi combinat optional cu transmisia automata DSG.

Extinzandu-si gama de sisteme de asistenta pentru sofer, Skoda Auto a transferat din nou tehnologia de ultima ora din clasele auto superioare, in clasa automobilelor de talie mica. Noul asistent Blind Spot Detection avertizeaza soferul cand in unghiul mort se afla alte vehicule sau cand din spate se apropie rapid alte vechiule pe soselele cu mai multe benzi. Sistemul Rear Traffic Alert monitorizeaza ceea ce se intampla in spatele propriei masini si avertizeaza soferul in cazul unui risc de coliziune la deplasarea in marsarier. O alta functie noua este Light Assist, care comuta automat la luminile de intalnire, de la cele de drum, imediat ce sistemul detecteaza vehicule care vin din fata pe sens opus sau vehicule care se deplaseaza in acelasi sens, in fata propriei masini.

Sistemul de infotainment Swing ofera acum un display de 6,5 inch si permite soferilor sa utilizeze intreaga gama de servicii on-line mobile Skoda Connect. Cand Skoda Fabia este echipata cu sistemul de navigatie Amundsen, soferul poate beneficia si de serviciul Online Traffic Information, care furnizeaza informatii in timp real cu privire la blocajele din trafic. Iar inovatoarea tehnologie SmartLink+ permite utilizarea standardelor Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM si SmartGate, care ofera numeroase beneficii diferite.

Distribuie acest articol!