Adio Volkswagen Beetle, bun venit Volkswagen ID Buzz!
14.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea moderna a unuia dintre cele mai faimoase modele Volkswagen din toate timpurile, Beetle, va iesi din productie, deoarece constructorul german pur si simplu nu are o alternativa in acest moment.

Seful departamentului de cercetare si dezvoltare, Frank Welsch, a confirmat acest lucru, la Salonul Auto de la Geneva, citat de Autocar: „Doua sau trei generatii sunt suficiente acum. Nu putem face acest lucru de cinci ori consecutiv, pentru ca sa sa apara un Beetle nou-nout”.

Pana de curand se credea ca Beetle va rezista in timp, odata ce noua varianta ar fi fost construita pe platforma MEB, cu propulsie electrica.

Si totusi, Volkswagen nu va ramane fara niciun model “de patrimoniu” in gama, acest onorant rol urmand sa il aiba versiunea de productie a conceptului ID Buzz (foto), inspirata de legendarul Bulli. Va fi modelul Volkswagen de inspiratie retro, succesor spiritual al microbusului original.

„Oamenii au intrebat cand incepe productia pe acest model, asa ca am decis sa mergem in aceasta directie. Mai bine decat sa avem cinci generatii ale noului Beetle”, a adaugat Welsch.

Noul Beetle era oferit in doua variante de caroserie, coupe si cabrio, iar aceasta din urma versiune va fi inlocuita de viitorul T-Roc Cabriolet. In plus, acest crossover va servi si ca inlocuitor pentru versiunile decapotabile de la Golf si Eos.

Prezentat in 1997 ca o evocare a modelului original, New Beetle s-a relansat in 2011, prin aparitia celei de-a doua generatii, dezvoltata pe platforma Golf 6.

Distribuie acest articol!