Cum functioneaza un automobil electric?
15.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

Daca filmul avand ca tema comparatia dintre autombilele electrice si cele clasice, diesel sau benzina, v-a trezit interesul sa stiti mai multe despre cum functioneaza un automobil electric, iata un alt film care poate ajuta.

Autorii folosesc un Tesla Model S pentru a explica constructia si functionarea automobilelor electrice, intrand in detalii despre motorul electric, invertor (creierul masinii electrice), sursa de energie si sistemul de racire pentru celulele acumulatorului.

Filmul revine la cateva teme de comparatie cu solutiile clasice, diesel si benzina, scotand in evidenta avantajele tractiunii electrice.

De asemenea, revine la tematica avantajului amplasarii acumulatorilor in podea, intre punti, rezultand in coborarea centrului de greutate al automobilului si cresterea rigiditatii la impact lateral.

Detaliile despre transmisia simplificata necesara tractiunii electrice, a diferentialului si posibilitatea de reglare electronica a tractiunii, individual pe fiecare roata, sunt de mare interes pentru conducerea pe timp de iarna.

Spre final, filmul atrage atentia asupra avantajului energetic al franarii regenerative, prin care o parte din energia cinetica a autovehicului este recuperata sub forma de energie electrica, utilizata la reincarcarea bateriei.

Franarea regenerativa permite conducerea cu “o singura pedala”, frana clasica fiind aplicata doar pentru situatii de urgenta sau oprire.

Filmul aminteste si siguranta mai buna la impact frontal a modelelor Tesla, care a fost confirmata de testele oficiale de omologare si cateva accidente recente.

Opinia electromobilistului:

Care sunt elementele de interes trezite de masinile electrice care va atrag cel mai mult?

Reducerea poluarii?… Caracterisitca de cuplu rezultand in acceleratie foarte buna?… Silentiozitatea?… Conducere cu o singura pedala?… Siguranta sporita la impact?… altele?

Va multumim pentru colaborare.

db

Distribuie acest articol!