Inmatricularile de automobile electrice in Romania, in 2017
02.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

In spiritul cartii “Diffusion of Innovations”, publicata de profesorul Everett Rogers in 1962, primul grup de consumatori ce adopta o tehnologie noua este denumit “inovatori”. Chiar daca nu au nimic de a face cu inovatiile tehnice legate de o noua tehnologie, “inovatorii” au un rol decisiv de deschizatori de drum, pentru cei ce urmeaza mai tarziu pe curba adoptiei.

Chiar daca vanzarile de vehicule pur electrice din 2017 in Romania nu par impresionante, rolul celor ce vor conduce aceste masini va fi unul major in educarea urmatorului val de cumparatori.

„Inovatorii” vor clarifica daca in exploatarea de zi cu zi, dincolo de reducerea poluarii provenite de la esapamentul automobilelor, exista si alte avantaje legate de costul mai mic al energiei electrice consumate si al intretinerii reduse fata de un model cu motor clasic.

Tot „inovatorii” ne vor spune daca autonomia actuala a masinilor electrice satisface necesitatile de deplasare urbana in Romania si daca reteaua de incarcare existenta poate acoperi nevoile micului grup de deschizatori de drum.

Dupa Wikipedia – Difuzarea inovatiei: “Difuzarea unei inovații în sistemul social este descrisă, de obicei printr-o „curbă în S”, în coordonatele „procent de utilizatori finali-perioada de timp”. În perioada inițială, rata de adoptare a inovației este redusă, iar adoptarea este limitată la așa-numiții inovatori, care au capacitatea de a înțelege și aplica cunoștințe complexe. Acești inovatori aduc inovația în sistemul social, acceptă riscurile noii inovații, au un contact strâns cu sursele științifice și interacționează cu alți inovatori.

OPINIA ELECTROMOBILISTULUI:

Faceti parte din acest grup de “inovatori”, care au achizitionat o masina electrica in Romania?

Care sunt avanatajele si dezavantejele in prezent?

Ce sfaturi aveti pentru cei ce ar dori sa cumpere o masina electrica, dar inca stau in cumpana?

Impartaseste-ne opinia ta in rubrica de comentarii.
Multumim pentru colaborare.

db

Distribuie acest articol!