Versiunea electrica Audi Q3 e-tron va fi lansata in 2020
20.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

Audi a confirmat oficial lansarea a cinci modele electrice pana in 2021, incluzand un crossover cu dimensiunea lui Q3. Ar putea fi un SUV produs in China, in cadrul unui joint-venture cu SAIC.

Asamblat in China de Sud, este putin probabil ca noul model sa fie exportat in lume, cel putin pentru moment. Noul SUV electric se va alatura viitoarelor modele 100% electrice – e-tron, e-tron Sportback si e-tron GT, pentru a forma un careu de modele Audi 100% electrice.

Presedintele Consiliului de Administratie, Rupert Stadler, a facut o referire la acest model full-eletric inspirat de Q3, in sensul ca ar putea folosi platforma electrica MEB a Grupului Volkswagen. Este vorba de aceeasi arhitectura care va sustine si electrificarea de la VW. „Va fi un vehicul elegant, cu caracter de SUV “, a spus Stadler.

Este de asteptat ca noul crossover e-tron sa fie un concurent direct pentru viitorul Volvo XC40 electric. De asemenea, Audi ar putea viza clientii de la viitorul BMW iX3, asteaptat si el inainte de sfarsitul deceniului.

In privinta aspectului, sefii de la Audi au lasat sa se inteleaga ca noul model va fi usor de recunoscut alaturi de modelele actuale din gama Audi, cat si de viitoarele variante e-tron, adica va avea un design „pur Audi”.

Distribuie acest articol!