Volkswagen face comenzi de acumulatori de 20 de miliarde de euro!
19.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia conferintei anuale de presa, desfasurata recent, la Berlin, Grupul Volkswagen a dezvaluit noi detalii despre planurile sale de electrificare. Printre cele mai importante noutati se numara comanda in valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro (25 de miliarde de dolari), pentru bateriii, in scopul accelerarii fabricarii de modele electrice, confirmarea a trei noutati pentru 2018 si intrarea in productia de serie a unui model derivat din conceptul SEDRIC (foto).

Volkswagen a selectat parteneri pentru furnizarea de celule de acumulatori si tehnologii conexe in valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro pentru proiectele de vehicule electrice din Europa si China, sustinand în continuare o trecere la vehiculele cu emisii zero. „Un numar de noua vehicule noi, dintre care trei vor fi 100% electrice, vor fi adaugate in portofoliul electric al grupului, de opt e-autovehicule si hibride plug-in in acest an”, a declarat Matthias Muller, director executiv VW Group.

„Cele trei noi vehicule electrice sunt doar inceputul”, dupa cum a spus Muller. „Practic, Grupul Volkswagen va introduce cate un nou vehicul electric in fiecare luna, incepand din 2019. Aceasta lansare rapida este modul in care intentionam sa oferim cea mai mare flota de vehicule electrice din lume, in toate brandurile si regiunile, in doar cativa ani”.

Volkswagen a inceput sa caute parteneri in China, Europa si America de Nord, pentru a-i furniza tehnologia bateriilor in valoare de zeci de miliarde de euro. Cel mai mare producator de automobile din Europa a mai anuntat ca va extinde productia de modele electrice la 16 fabrici la nivel mondial, pana la sfarsitul anului 2022.

Volkswagen are ca obiectiv lansarea a 80 de modele electrice noi in grup pana in 2025 si oferirea unei versiuni electrice a fiecaruia dintre cele 300 de modele din grup, pana in 2030. In ciuda concentrarii pe autovehiculele electrice, Volkswagen isi mentine angajamentul fata de modelele diesel si sustine ca motoarele diesel moderne „fac parte din solutie, nu fac parte din aceasta problema”.

Pe langa noutatile legate de modele, Volkswagen a mai anuntat ca a livrat anul trecut 10,7 milioane de vehicule, iar veniturile din vanzari au atins un nou record de 230,7 milioane de euro, cu cel mai bun profit operational din toate timpurile.

Distribuie acest articol!