Noul Focus - cel mai inovator, dinamic si fascinant Ford din toate timpurile
10.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

Ford a anuntat astazi debutul global al noii generatii Ford Focus: un model complet si cel mai competent Focus din toate timpurile din punct de vedere tehnic. Desenat pornind de la o coala alba de hartie, noul Ford Focus deschide o noua era a tehnologiei, confortului, spatiului si a experientei la condus pentru clientii europeni ai segmentului compact. Noul design al gamei extinse Focus este concentrat pe dorintele clientilor si include crossover-ul Focus Active si versiunea premium Focus Vignale.

Noul sistem Stop&Go, sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere si tehnologia care mentine masina pe centrul benzii de rulare ajuta la abordarea mai relaxata a traficului aglomerat. Farurile adaptive predictive in viraje si luminile care expun indicatoarele rutiere ii ajuta pe soferi sa vada mult mai bine pe timp de noapte.

Primul sistem Head-up Display oferit de Ford pe un model din gama europeana este responsabil pentru un nivel superior al sigurantei la volan, iar sistemul Active Park Assist 2 permite manevre de parcare complet automatizate prin simpla apasare a unui buton.

Noul Focus ramane fidel mostenirii celor 20 de ani de istorie a acestui model, oferind un nivel dinamic de varf in segmentul sau, imbunatatit prin prima aparitie in gama Focus a sistemului de amortizare controlata continuu (Continuously Controlled Damping sau CCD) aplicat pe pachetul de suspensii independente fata si spate, prin noul sistem selectabil Drive Modes, printr-un submodul al suspensiilor spate izolat care asigura un rafinament superior si printr-o tehnologie patentata Ford la nivelul arcurilor suspensiilor.

Noul Focus introduce modemul integrat FordPass Connect, care asigura o conexiune continua in calatorii. Focus mai ofera o zona de incarcare wireless, sistemul SYNC 3 cu un touchscreen de 8 inch si un pachet audio B&O PLAY.

Optiunile disponibile la nivel de motorizari includ o versiune optimizata a multipremiatului 1.0 EcoBoost si noul motor pe benzina 1.5 EcoBoost, ambele imbunatatite prin introducerea primului sistem de dezactivare a cilindrilor aplicat pe motoare cu trei cilindri. Noile motoare diesel 1.5 EcoBlue si 2.0 EcoBlue permit un consum exceptional, in timp ce noua transmisie inteligenta cu opt trepte adapteaza schimbarea treptelor la stilul de condus si este manevrata printr-un controller rotativ ergonomic si elegant.

Dezvaluita in versiunile de caroserie hatchback cu 5 usi, Wagon si – pe anumite piete – sedan cu patru usi, cea mai complexa gama Focus din istorie este propusa in variante de personalitate exclusive care completeaza o gama larga de dorinte si de aspiratii ale clientilor segmentului compact: Focus Trend, Focus Titanium, sportivul Focus ST-Line, varianta premium Focus Vignale si crossover-ul Focus Active.

Noua generatie Focus este primul model global construit pe noua platforma Ford C2, dezvoltata pentru a imbunatati performantele din testele de siguranta. Modelele Ford construite pe platforma tehnica C2 vor oferi un spatiu interior superior fara ca acest lucru sa aiba impact asupra dimensiunilor exterioare si permit o dezvoltare aerodinamica de varf care conduce la cifre mai bune la capitolul consum. Nivelul superior de calitate si atentia de top la detalii sunt doar o parte dintre rezultatele directe ale unei investitii de 600 de milioane de euro in fabrica Ford din Saarlouis, Germania.

Ford a vandut aproape 7 milioane de unitati Focus in Europa si peste 16 milioane la nivel mondial din 1998 incoace, anul lansarii primei generatii revolutionare a acestui model.

Distribuie acest articol!