O flota de 11 automobile Toyota Mirai, pentru Politia Metropolitana din Londra
03.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

Politia Metropolitana din Londra urmeaza sa foloseasca 11 automobile Toyota Mirai, aceasta fiind cea mai mare flota de vehicule de politie cu celule de combustibil pe baza de hidrogen.

Primul exemplar din flota de 11 unitati Mirai a fost livrat deja Politiei Metropolitane din Londra. Achizitionarea autovehiculelor cu celule de combustibil Mirai a fost cofinantata printr-un program al Uniunii Europene.

Toyota este cunoscut mai degraba ca un pionier al propulsiei hibride, dar in paralel a lansat si primul automobil produs in serie, cu celule de combustibil pe baza de hidrogen – Toyota Mirai, in 2015. Principiul de functionare este amestecul oxigenului din aer cu hidrogenul aflat intr-un rezervor, pentru a genera electricitate. Acesta, la randul ei, alimenteaza un motor cuplat la rotile din fata. Cei de la Toyota sustin ca alimentarea unei Mirai va costa in jur de jumătate din pretul alimentarii unui automobil conventional diesel. Teoretic, automomia este de circa 500 km la o alimentare.

La achizitionarea flotei Mirai, Politia Metropolitana a declarat ca sustine strategia primarului orasului Londra pentru imbunatatirea calitatii aerului, stiindu-se ca singura emisie produsa de un automobil Toyota Mirai este… apa.

Distribuie acest articol!