UNIQA Asigurari este cel mai rapid platitor de daune pe piata RCA din Romania
04.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

UNIQA Asigurari a avut in trimestrul IV din 2017 cea mai mica durata medie de plata a dosarelor de dauna pe piata RCA din Romania, incadrandu-se intr-un termen de doar 2,18 zile si pozitionandu-se astfel drept cel mai rapid platitor de daune pe acest segment. Mai mult decat atat, compania ocupa prima pozitie si in ceea ce priveste plata dosarelor de dauna in termenul legal, de 10 zile, cu o solutionare in proportie de 100% a cazurilor, conform unui raport transmis de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

“Eficienta in prelucrarea dosarului si timpul scurs pana la plata daunei sunt doua dintre aspectele extrem de importante atat pentru noi, ca asiguratori, cat si pentru clientii nostri. Ne bucuram ca raportul ASF releva aceste rezultate, care sunt pe masura eforturilor noastre. Cu toate acestea, ne straduim sa imbunatatim calitatea serviciilor oferite, iar in acest sens avem in derulare diverse proiecte menite sa creasca viteza de reactie in rezolvarea dosarelor si sa le ofere clientilor nostri experiente pozitive in colaborarea cu UNIQA Asigurari”, a declarat Iuliana Rusei (foto), membru in directoratul UNIQA Asigurari.

De asemenea, Paul Zarzara, director de Program Daune UNIQA Asigurari, a mentionat: “In conditiile in care in trimestrul lV din 2017, la nivelul pietei RCA, durata medie de plata a dosarelor de dauna a fost de 11,46 zile pe dosar, ne mandrim cu o durata medie de 5 ori mai mica, ceea ce consolideaza responsabilitatea pe care ne-am asumat-o fata de publicul nostru si arata eforturile constante pe care le facem in ceea ce priveste imbunatatirea produselor si serviciilor noastre”.

Mai mult decat atat, statisticile ASF arata ca, la nivelul pietei RCA, 76,24% dintre dosare au fost platite in termenul legal, restul inregistrand intarzieri de pana la 127 zile. De asemenea, din analiza dosarelor de dauna care au indeplinit conditiile de acordare a despagubirii solicitate pentru pagube materiale in trimestrul IV din 2017, rezulta ca durata medie de solutionare a dosarelor de dauna este de 39,00 zile/dosar. 42.525 de dosare platite (95,27%) au fost solutionate intr-un termen mai mic sau egal cu 3 luni.

Toate aceste raportari apar in contextul in care, in trimestrul IV al anului 2017, pe piata RCA din Romania au fost avizate 77.684 dosare de dauna la asiguratorii autorizati sa practice asigurarea obligatorie auto RCA, cu 6,83% mai multe decat cele avizate in trimestrul III 2017.

Distribuie acest articol!